Is vloerisolatie effectief bij huisstofmijt?

Huizen worden tegenwoordig volledig geïsoleerd opgeleverd en bij oude huizen wordt de isolatie aangepakt. Mensen weten dat een goed geïsoleerd huis zorgt voor een lagere energierekening, dat is de voornaamste reden waarom mensen hun huis laten isoleren. Wat mensen niet realiseren is dat een slecht geïsoleerd huis huisstofmijt aantrekt en dat dat nog wel eens nare gevolgen met zich mee kan brengen.

Waar komt huisstofmijt vandaan?

Huisstofmijt komt voor in huizen die slecht geïsoleerd zijn, vooral in huizen met een slechte vloerisolatie. Want hoe komt huisstofmijt uw huis in? De grote meerderheid van de huizen hebben goede muurisolatie en zijn voorzien van dubbel glas. Zo houden ze de koude lucht buiten en blijft de warme lucht binnen. Wat veel mensen vergeten is dat koude lucht ook via de vloer het huis kan binnendringen. Het niet-isoleren van de vloer zorgt ervoor dat de vloer het koudste oppervlak in uw huis wordt. Dit vergroot niet alleen de kans op vochtproblemen en schimmelvorming maar het bevordert ook de activiteit van huisstofmijt.

  • Vloerisolatie effectief huisstofmijt

Gevolgen van huisstofmijt

Huisstofmijt kan gevolgen hebben voor uw gezondheid. Zo kunt u huisstofmijtallergie oplopen waardoor u last kunt krijgen van rode jeukende ogen, eczeem, koorts, astma en een verstopte neus. Ook kan uw slaapkwaliteit eronder leiden.

Hoe kunt u huisstofmijt vermijden?

Huisstofmijt trekt dus het meeste naar een koude en vochtige vloer. Vooral huizen met vloerbedekking, tapijt of losse vloerkleden zijn gevoelig voor huisstofmijt. Vloerisolatie en ventilatie zorgen voor een warmere, drogere vloer en zijn dus dé manieren om huisstofmijt tegen te gaan. Er zijn verschillende manieren om uw vloer te isoleren. Welke manier bij u past is compleet afhankelijk van de hoogte en toegankelijkheid van uw kruipruimte.

Hulp nodig?

Bent u benieuwd welke vloerisolatie bij uw kruipruimte past? Onze specialisten komen graag eens bij u langs om te kijken wat er bij uw kruipruimte mogelijk is. Wanneer uw kruipruimte ruim genoeg is raden wij TONZON vloerisolatie aan. Door de tweeledige aanpak is uw kruipruimte geïsoleerd, houdt u huisstofmijt buiten de deur en bespaart u uiteindelijk ook nog op uw energierekening. Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, wij komen graag langs voor een inspectie! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl