Last van vochtplekken in huis?

Wanneer u een zichtbare vochtplekken of schimmelplekken heeft dan kunnen deze zijn ontstaan door vocht in huis. Daarnaast kunt u last hebben van koude voeten en kampen met een hoge energierekening. Is dit herkenbaar voor u?

Oorzaken van vochtplekken

Onvoldoende ventilatie kan één van de oorzaken van vochtproblemen zijn. Bouwkundige fouten in uw huis maken dat vochtproblemen schadelijk worden voor u en uw leefomgeving. Als we bouwkundig kijken dan speelt de kruipruimte een grote rol hierin. Als kruipruimte isolatie specialist herkennen we de volgende bouwkundige problemen:

Optrekkend vocht vanuit de bodem

Optrekkend vocht komt via de bodem van uw kruipruimte, fundering en (spouw-)muren uw huis binnen en trekt vervolgens het vocht omhoog. Door het vocht worden houten constructies onder de vloer aangetast door bijvoorbeeld schimmels. Door een combinatie van een hoge waterstand, condensatie en zuigende werking van het metselwerk kan er optrekkend vocht veroorzaakt worden.

Lekkage in kruipruimte

Een lekkage kan een gevolg zijn van een bouwfout of de veroudering van uw huis. Lekkages kunnen ontstaan aan waterleidingen of afvoeren, maar zeker ook onder de vloer van uw woning in de kruipruimte.

Koudebruggen via constructie in huis en kruipruimte

Warme lucht koelt enorm af bij een koude muur of vloer waardoor het vocht zicht hecht aan het koude oppervlak. De oppervlakten zijn vaak die plekken in uw huis waarbij er een directe verbinding is tussen de kou die van buiten komt en de binnenkant van uw huis. Zoals bijvoorbeeld de kozijnen, de betonnen draagconstructie, de vloer van een niet geïsoleerde kruipruimte of vervuiling in een spouwmuur.

Condensatie in huis en kruipruimte

Condens ontstaat door handelingen zoals douchen en wassen. Wanneer er geen goede ventilatiemogelijkheden zijn dan slaat de vochtige lucht als condens neer op ramen, kozijnen, muren of kelders. Ook is er condensvorming in de kruipruimte mogelijk. Warme en koude lucht botsen met elkaar en er ontstaat condens. Vanuit de bodem, die vaak koud en vochtig is trekt vocht en kou omhoog de kruipruimte in.

  • Vochtplekken in huis

Vochtplekken in kruipruimte tegengaan

Kruipruimte ventilatie en isolatie zijn een goede oplossing voor vochtplekken (of vochtproblemen) in huis. Door middel van ventilatie kan overmatig vocht uit de kruipruimte ontsnappen. Kruipruimte isolatie zorgt ervoor dat grondwater niet meer bij uw muren en vloeren kan komen. Dit kan door middel van TONZON vloerisolatie.

TONZON vloerisolatie in de kruipruimte

Bent u benieuwd of isoleren voor uw huishouden de oplossing is? Na een grondige inspectie kunnen wij precies aantonen wat de problemen zijn en hoe we deze aanpakken.

Wij werken uitsluitend met isolatiematerialen van TONZON. De isolatie aanpak van TONZON is een complete aanpak in isolatie van uw kruipruimte en vloer. Voor kruipruimtes die nog niet zijn geïsoleerd alsook voor kruipruimtes die al een vorm van isolatie hebben. Graag leggen wij u als kruipruimte isolatie specialist uit hoe en waarom TONZON vloerisolatie werkt.

Naast meer comfort in uw huis, een gezonder leefklimaat en besparing op uw energiekosten zorgt u ook voor een beter milieu. Met TONZON vloerisolatie kunt u wel 34% besparen op uw energierekening.

Hulp nodig bij vochtproblemen in huis?

Bent u die vochtproblemen beu en wilt u isolatie die vakkundig en met kennis is gelegd? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, wij komen graag langs voor een inspectie! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl