Hoe verlaag ik stookkosten in de winter?

Wintertijd betekent lagere temperaturen, regenachtige dagen en de verwarming aan. Deze warmte is hét ingrediënt voor een optimaal woongenot, maar kost ook veel geld. Vooral als uw huis onvoldoende geïsoleerd is, dan kunnen energiekosten hoog oplopen.

De meeste huisbewoners hebben dakisolatie, muurisolatie en dubbelglas maar de belangrijkste punten worden vaak over het hoofd gezien, namelijk vloerisolatie en kruipruimte-isolatie. Deze vormen van isolatie resulteren in een warmere vloer, warmere voeten en minder stookkosten. Dit laatste zorgt ervoor dat de investering snel is terugverdiend!

Oude woningen

Vooral voor oude woningen is kruipruimte- en vloerisolatie interessant. Tijdens de bouw van deze huizen was het nog niet verplicht om isolatie aan te brengen of werd de focus niet gelegd op de isolatie van de vloer. Deze huizen zijn vaak onvoldoende geïsoleerd, hebben hogere energiekosten en een ongunstig energielabel. Met een volledige isolatie wordt voorkomen dat warme lucht van uw verwarming niet via de vloer of grond wegglipt, maar juist binnenshuis blijft. Zo kan de verwarming, als het huis op de gewenste temperatuur is, weer naar beneden.

  • Stookkosten verlagen in de winter

Regenachtig seizoen

Kruipruimte- en vloerisolatie zorgen niet alleen voor warmere vloeren en lagere energiekosten maar creëren ook een gezond leefklimaat in uw eigen woning. De herfst en de winter staan bekend om haar regenachtige dagen. Dit vocht kan zich, via de bodem, ophopen in uw kruipruimte en veroorzaakt vieze geuren, schimmels en ongedierte in uw kruipruimte. Het is slechts een kwestie van tijd voordat deze onaangename verschijningen in uw woning zichtbaar zijn.

Zeker voor kinderen of ouderen met een aandoening aan de luchtwegen is het bijna een vereiste om deze schimmels te vermijden. Daarom zorgt een optimaal geïsoleerde woning voor een prettig wooncomfort, maar ook een gezond levensstijl.

TONZON

BROA-vloerisolatie werkt met het merk TONZON. Wij werken met TONZON omdat onze specialisten uit ervaring hebben gemerkt dat dit merk het hoogste rendement biedt. TONZON wordt professioneel aangebracht in twee verschillende stappen, bodemfolie en thermoskussens. Dit noemen wij de dubbele aanpak, de combinatie tussen folie en kussens zorgt voor een minimale ontglipping van warmte en maximaal wooncomfort.

Inspectie

Iedere kruipruimte is uniek, daarom komen wij altijd eerst langs voor een inspectie. Deze inspectie gaat uitwijzen of uw kruipruimte geïsoleerd kan worden en welke aanpak daarvoor nodig is. Na de inspectie maken we een afspraak zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van warme voeten gedurende de wintermaanden.

Hulp nodig?

Kortom, de wintertijd is het geschikte moment om uw vloer en kruipruimte te isoleren. Zodat u, voordat de temperaturen onder de nul raken, kan genieten van een warmere vloer en lagere energiekosten. Benieuwd wanneer BROA-vloerisolatie tijd heeft voor een inspectie?

Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvende informatie. Onze specialisten in kruipruimte ventilatie en isolatie helpen u graag. Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl