De 3 belangrijkste isolatie onderdelen in een jaren 80 woning

Oudere woningen, voornamelijk uit de jaren 80, hebben vaak problemen met isolatie. Daardoor ontglipt warmte en koude lucht blijft binnenstromen. Dat is vervelend, maar ook zeker kostbaar. De verwarming kan dan uren draaien zonder het gewenste woongenot te bereiken, en dat terwijl de verwarming hoge energiekosten met zich meebrengt. Daarom is het tijd om uw woning te isoleren, zodat u wél kunt genieten van de warmte waarvoor u iedere maand fors betaald!

Isoleren

Isolatie is een van de makkelijkste manieren om geld te besparen op uw energiekosten. Een goed geïsoleerde woning zorgt er namelijk voor dat warme lucht langer in uw woning blijft. Als uw woning warmte vasthoudt kan uw verwarming een standje lager. En dat scheelt aanzienlijk in energiekosten, zo heeft u de verbouwingskosten van isolatie snel terugverdiend!

Drie isolatievormen

Er zijn verschillende vormen van isolatie, de drie vormen die het hoogste rendement bieden zijn: dak-, gevel- en vloerisolatie. In de jaren tachtig waren de eisen rondom energiebesparing qua woningbouw lang niet zo streng als tegenwoordig. De aandacht werd tijdens de bouw van een woning vaak niet gevestigd op isolatie. Daardoor zijn er veel woningen uit de jaren tachtig of ouder met isolatieproblemen.

In de meest oude woningen zijn er wel dak- en gevelisolatie aangebracht. Echter, is er een groot verschil in de mate van isolatie. Woningen uit de jaren tachtig hebben een minimale dak- en gevelisolatie, dat wil zeggen dat er sprake is van isolatie die lang niet zoveel warmte vasthoudt als isolatie in een moderne woning. Daarom hebben deze woningen vaak nog een na-isolatie verbouwing nodig om toch het gewenste woongenot te bereiken.

  • Isolatieonderdelen voor een jaren 80 woning

Vloerisolatie

Vloerisolatie is vaak nog niet aanwezig, vooral niet in huizen uit de jaren tachtig. Deze isolatievorm is wél heel belangrijk, uw vloer heeft namelijk de grootste oppervlakte van uw woning en kan daarom veel warme lucht verliezen. De grond onder uw woning, aan de andere kant van de vloer, is erg koud. Zonder vloerisolatie trekt deze koude lucht uw woning binnen, en dat voelt u niet alleen aan uw vloer maar ook aan uw voeten. Vloerisolatie is een lastige klus en moet professioneel aangebracht worden voor het beste resultaat. Zonder expertise is het hele karwei een kwestie van duurkoop. De grootste voordelen van vloerisolatie zijn warmere vloeren, lagere energiekosten en een gezonder leefklimaat.

Probleem in kruipruimte

Beschikt u over een oude woning met kruipruimte? Dan is het naast vloerisolatie ook erg verstandig om uw kruipruimte goed te isoleren. Deze ingreep zorgt er namelijk voor dat het effect van uw vloerisolatie beter wordt. Zonder kruipruimte-isolatie blijft de ruimte onder uw vloer koud, en dat heeft (ondanks uw vloerisolatie) effect op de temperatuur van uw vloer. Daarnaast is de kruipruimte vaak een vochtige plek in het huis. Vocht in combinatie met kou en stilstaande lucht kan schimmel en stank veroorzaken. Met het aanbrengen van kruipruimte ventilatie kan de lucht in uw kruipruimte weg en heeft u geen last meer van schimmel of stank.

Inspecteren

Voordat onze specialisten uw vloer en kruipruimte gaan isoleren is het belangrijk om een inspectie uit te voeren. Deze inspectie gaat uitwijzen waar de koudebruggen in uw woning aanwezig zijn. Als de koudebruggen geïdentificeerd zijn kan de isolatie beginnen!

TONZON

Wij isoleren altijd met het merk TONZON. Uit ervaring is namelijk gebleken dat deze producten het beste resultaat garanderen. Dit komt omdat TONZON vloerisolatie werkt met een dubbele en optimale aanpak. Een isolatieklus met TONZON wordt uitgevoerd in twee stappen: bodemfolie én thermokussens. Deze worden machinaal aangebracht in uw woning kunt u snel en zorgeloos genieten van warme voeten!

Hulp nodig?

Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvende informatie. Onze specialisten in kruipruimte ventilatie en isolatie helpen u graag. Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl