Hoe krijg ik toegang tot een afgesloten kruipruimte?

Bent u van plan om uw kruipruimte te ventileren of isoleren? Dan is het belangrijk dat deze ruimte toegankelijk is. Helaas is dit vaak niet het geval, vooral bij woningen die gebouwd zijn in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw kunnen er problemen zijn met de toegang tot de kruipruimte. In deze huizen is vaak een moeilijke toegang of zelfs helemaal geen toegang. Vervelend, vooral omdat oude huizen juist vaak behoefte hebben aan isolatie en ventilatie. Deze huizen zijn niet gebouwd om warmte vast te houden en water tegen te houden. Heeft u een ontoegankelijke kruipruimte en wilt u wel graag uw kruipruimte ventileren en/of isoleren? Lees in deze blog wat u kunt doen!

  • Toegang kruipruimte verkrijgen

Bouwplan opvragen

U kunt het originele bouwplan van uw huis opvragen bij de gemeente of woningbeheerder. Dit bouwplan laat precies zien waar de kruipruimte zit. U kunt dan zelf de afweging maken om toegang tot uw kruipruimte te creëren. Heeft u een houten vloer? Dan kunt u zelf een ingang zagen in uw houten vloer!

Geen kruipruimte aanwezig?

Staat in het originele bouwplan dat uw huis niet beschikt over een kruipruimte? Dan is een isolatie of ventilatie klus heel erg lastig. Een goed alternatief is vloerisolatie. Door bijvoorbeeld ruimte te creëren tussen uw onderste vloer en uw laminaatvloer, kan isolatiemateriaal geplaatst worden. Dit scheelt aanzienlijk op de temperatuur van uw vloer. Deze wordt een stuk warmer en dat betekent dat de verwarming een standje lager kan. Zo bespaart u veel energiekosten!

Vraag hulp!

Bent u benieuwd of uw kruipruimte geïsoleerd en geventileerd kan worden? Neem dan eens contact op met BROA, een van onze specialisten komt graag langs bij u langs voor een inspectie! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl