Vloerisolatie in Zeeland

In het dorp Zeeland heeft BROA Vloerisolatie onlangs de kruipruimte aangepakt. De bewoners hadden last van vocht en nare luchtjes in huis. Na een inspectie van de kruipruimte was al snel duidelijk waardoor de problemen werden veroorzaakt en welke aanpak in de kruipruimte van de woning nodig was.

Kruipruimte inspectie in Zeeland

Alvorens de kruipruimte in Zeeland daadwerkelijk aan te pakken, voerden wij een kruipruimte inspectie uit. Hierin keken we naar de toegankelijkheid, eventueel puin, vochtproblemen, schimmels en luchtstromen. Al deze onderdelen namen wij mee in het plan van aanpak.

Puin verwijderen en afvoeren uit kruipruimte

Tijdens de inspectie van de kruipruimte bleek deze gevuld te zijn met te veel puin op de bodem. Vanuit BROA Vloerisolatie hebben we, voordat we andere werkzaamheden verrichten, eerst het puin verwijderd en afgevoerd. Puin kan, als het gaat om scherpe delen, een nadelig effect hebben bij het aanbrengen van bodemfolie. Als er teveel puin ligt plaatsen wij noppenfolie voordat de dampremmende bodemfolie wordt aangebracht. Naast dat het onze werkzaamheden kan belemmeren, is puin in de kruipruimte ook een fijne woonplaats voor ongedierte als muizen en ratten. Lees in onze blog ‘voorbeelden van ongedierte in de kruipruimte’ welke ongedierte zich nog meer kunnen bevinden in de kruipruimte en wat u hier tegen kunt doen.

Kenmerken kruipruimte Zeeland

Ventilatievoorzieningen: Nee | Wateroverlast: Nooit | Leidingen: Niet hinderlijk | Soort bodem: Zand | Soort vloer: Beton | Kwaliteit beton: Goed | Isolatie aanwezig: Nee | Doorgang aanwezig: Nee | Puin aanwezig: Ja | Onderkant vloer droog: Nee | Houtwormen: Nee | Uitvoering: Gemiddeld | Vloer tussen/dwars: Nvt | Graven: nvt

2 stappen in het isoleren van uw kruipruimte

Stap 1: de bodem van de kruipruimte aanpakken
In de eerste fase hebben we voor het optrekkend vocht uit de bodem een laag noppenfolie aangebracht. De tweede fase in deze aanpak bestond uit het aanbrengen van TONZON bodemfolie. De bodemfolie werd over de gehele vloer aangebracht met een hoog opstaande rand tegen de muren. Deze werd machinaal bevestigd, zodat we zeker weten dat de folie vastzit. Hierdoor krijgt optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans meer.

Stap 2: de vloer in de kruipruimte aanpakken
TONZON vloerisolatie kent een tweeledige aanpak. Na de bodemfolie te hebben aangebracht kon de vloer worden aangepakt. Hiervoor maakten we gebruik van de zogenoemde thermokussens. In de vorm van luchtzakken werd hierbij folie tegen de onderzijde van de vloer aangebracht. De luchtzakken zorgen ervoor dat warme lucht die door de vloer naar beneden komt, teruggekaatst wordt naar boven. Hierdoor blijft de vloer beter op temperatuur, waardoor minder warmteverlies en dus lagere stookkosten. Daarmee hebben we het probleem van de koude vloer aangepakt!

TONZON vloerisolatie in Zeeland

Kruipruimte ventilatie met ventilatiekokers

Nadat we de kruipruimte goed hebben geïsoleerd, hebben we ook kruipruimte ventilatie aangebracht. Ventilatie in de kruipruimte mag eigenlijk niet ontbreken. Kruipruimte ventilatie is nodig voor een gezonde luchtstroom en ventilatie zorgt ervoor dat eventueel vocht zijn weg naar buiten vindt. Kan vocht niet weg uit de kruipruimte, dan zorgt dit voor stank en schimmels. Met ventilatiekokers hebben we kruipruimte ventilatie aangebracht. Dit is netjes afgewerkt met ventilatieroosters aan de buitenkant van de woning.

Wij geven graag advies!

De klant is heel tevreden over de uitvoering van de werkzaamheden en geniet volop van alle voordelen die ventilatie en TONZON vloerisolatie met zich meebrengen. Heeft u ook last van vocht en nare luchtjes in uw woning? Onze specialisten komen graag eens langs om te kijken of uw kruipruimte geschikt is voor ventilatie en/of isolatie. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!