Vloerisolatie in Beuningen

In Beuningen heeft BROA Vloerisolatie onlangs de kruipruimte aangepakt. De bewoners hadden last van een rioollucht in huis. Na een inspectie van de kruipruimte was al snel duidelijk waardoor de stank problemen in de woning werden veroorzaakt en welke aanpak in de kruipruimte van de woning nodig was om de rioollucht verleden tijd te maken.

Kruipruimte inspectie in Beuningen

Voordat we de kruipruimte gaan aanpakken, voeren we altijd een kruipruimte inspectie uit. Zo ook bij deze woning in Beuningen. Hierin keken we naar de toegankelijkheid, eventueel puin, vochtproblemen, schimmels, ventilatie en luchtstromen. Al deze onderdelen namen wij mee in het plan van aanpak.

Tijdens de inspectie zagen we meteen dat de kruipruimte niet voorzien was van isolatie, maar ook kruipruimte ventilatie ontbrak. Geen ventilatie is de grootste oorzaak van de rioollucht in huis.

Kenmerken kruipruimte Beuningen

Ventilatievoorzieningen: Nee | Wateroverlast: Soms | Leidingen: Niet hinderlijk | Soort bodem: Beton | Soort vloer: Piepschuim | Kwaliteit beton: Goed | Isolatie aanwezig: Nee | Doorgang aanwezig: Nee | Puin aanwezig: Nee | Onderkant vloer droog: Nee | Houtwormen: Nee | Uitvoering: Gemiddeld | Vloer tussen/dwars: Nvt | Graven: nvt

2 stappen in het isoleren van uw kruipruimte

Stap 1: de bodem van de kruipruimte aanpakken
In de eerste fase hebben we voor het optrekkend vocht uit de bodem een laag noppenfolie aangebracht. De tweede fase in deze aanpak bestond uit het aanbrengen van TONZON bodemfolie. De bodemfolie werd over de gehele vloer aangebracht met een hoog opstaande rand tegen de muren. Deze werd machinaal bevestigd, zodat we zeker weten dat de folie vastzit. Hierdoor krijgt optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans meer.

Stap 2: de vloer in de kruipruimte aanpakken
TONZON vloerisolatie kent een tweeledige aanpak. Na de bodemfolie te hebben aangebracht kon de vloer worden aangepakt. Hiervoor maakten we gebruik van de zogenoemde thermokussens. In de vorm van luchtzakken werd hierbij folie tegen de onderzijde van de vloer aangebracht. De luchtzakken zorgen ervoor dat warme lucht die door de vloer naar beneden komt, teruggekaatst wordt naar boven. Hierdoor blijft de vloer beter op temperatuur, waardoor minder warmteverlies en dus lagere stookkosten. Daarmee hebben we het probleem van de koude vloer aangepakt!

Kruipruimte isolatie in Beuningen

Heeft u last van een rioollucht in huis?

Zorg ervoor dat u de oorzaak van de rioollucht zo snel mogelijk laat onderzoeken om verdere problemen te voorkomen. Als u het laat onderzoeken en verhelpen, zet dan tot deze tijd uw ramen en deuren zoveel mogelijk open. Komt de rioollucht in uw woning uit de kruipruimte of kelder? Laat dan een kruipruimte inspectie uitvoeren. Een inspectie maakt vooraf helder wat er aan de hand is. Het kan te maken hebben met geen of slechte ventilatie in de kruipruimte, onvoldoende isolatie, scheuren in de fundering of stilstaand water. Deze oorzaken zorgen voor ongedierte, extreme stank en gezondheidsproblemen.

Onlangs hebben we een blog geschreven over de oorzaak van rioollucht in huis. Uit deze informatieve blog haalt u tips en vertellen wij verschillende oorzaken van een rioollucht in huis, wat het kan aanrichten en het belangrijkste: hoe u deze stank in huis kunt verhelpen.

Wij geven graag advies!

De klant is heel tevreden over de uitvoering van de werkzaamheden en geniet volop van alle voordelen die ventilatie en isolatie met zich meebrengen. Heeft u ook last van een rioollucht in huis? Onze specialisten komen graag eens langs om te kijken of uw kruipruimte geschikt is voor ventilatie en/of isolatie. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!