Vloerisolatie in Vught

Aan de rand van de ruim opgezette wijk De Baarzen ligt Baroniesingel in Vught. Hier heeft BROA vloerisolatie een kruipruimte isolatie project mogen uitvoeren. De bewoners van de woning  hadden last van vochtproblemen en koude voeten. Met het oog op komende koude maanden in Nederland was het tijd om hier iets aan te laten doen. Na goed geïnformeerd te zijn kregen wij de opdracht de kruipruimte onder handen te nemen. Waarbij we zowel naar een goede ventilatie alsook isolatie hebben gekeken.

Kenmerken van de kruipruimte:

  • Ruime kruipruimte
  • Schoon maar wel erg vochtig
  • Betonnen vloer
  • Fijne werkhoogte

Vochtproblemen zijn van alle tijden, zo ook in de Baroniesingel in Vught. Een hoge grondwaterstand kan leiden tot wateroverlast of natte kruipruimtes. Ook in Vught komt dit regelmatig voor ondanks maatregelen die een Gemeente treft om dit zo goed mogelijk te regelen. Voor de bewoners in de Baroniesingel was dit niet voldoende. De vochtproblemen, de koude vloer en de mogelijk gevolgen hiervan op de gezondheid wilden ze aanpakken. Zo mochten wij vanuit BROA vloerisolatie een advies uitbrengen met een voorstel op maat, gebaseerd op TONZON vloerisolatie.

Isolatie en ventilatie van de kruipruimte

Stap 1: Tegengaan vocht in de kruipruimte

Vocht was het grootste probleem in de ruime kruipruimte van de woning. Om dit tegen te gaan hebben we allereerst ventilatie gaten aangebracht met roosters zodat er een goede luchtstroom op gang zou komen in de kruipruimte. Daarna hebben we TONZON bodemfolie aangebracht. Deze folie is ruimschoots aangebracht over de gehele vloer met een hoge opstaande rand tegen de muren. De folie wordt machinaal bevestigd om ervoor te zorgen dat deze niet los kan laten. Doel van de bodemfolie is ervoor te zorgen dat optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans meer krijgt. In combinatie met de kruipruimte ventilatie kon de ruimte opdrogen, dit duurde in deze situatie twee weken. Daarna konden we de volgende stap zetten.

Stap 2: de betonnen vloer isoleren

Na de droogtijd van twee weken konden we de TONZON thermokussens aanbrengen tegen de onderzijde van de betonnen vloer. De luchtzakken die zo ontstaan zorgen ervoor dat de warme lucht vanuit de woning wordt teruggekaatst naar boven. De vloer blijft zo beter op temperatuur. Met als resultaat minder warmte verlies dus lagere stookkosten.

Resultaat

Weg vochtproblemen, weg koude vloer en voeten en een besparing op de energiekosten. En misschien nog wel het belangrijkste een gezonder leefklimaat voor de familie in huis.  Al met al waren de bewoners zeer tevreden en wij trots op ons werk.

Project foto’s: Vloerisolatie en kruipruimte ventilatie in de Baroniesingel in Vught.

Regio Vught

In Nederland hebben we regelmatig te maken met een hoge grondwaterstand.  Ook Vught heeft te maken met hoge grondwaterstanden waardoor vochtproblemen voorkomen in kelders en kruipruimten. Maatregelen die een Gemeente voorstelt aan bewoners voor de lange termijn betreffen het waterdicht maken van kelders en het isoleren en ventileren van kruipruimtes. Bent u woonachtig in Vught of omgeving? En heeft u een kruipruimte onder uw woning? Heeft u last van vochtproblemen, nare luchtjes uit de kruipruimte of een koude vloer? Vraag een gratis vloerisolatie advies aan.

Vloerisolatie advies Vught e.o.

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 085-3301100 of vraag een vrijblijvende offerte aan.