Kruipruimte isolatie Zundert

In de Vincent van Goghstraat in Zundert heeft BROA vloerisolatie een kruipruimte isolatie project mogen uitvoeren. De bewoners van een vrijstaande woning met ruimte kruipruimte wilden graag vloerisolatie laten aanbrengen in de kruipruimte van de woning. De gehele woning werd opnieuw geïsoleerd, zo was een ander bedrijf betrokken voor de spouwmuur isolatie.

Kenmerken van de kruipruimte in Zundert:

  • Schone kruipruimte
  • Houten balken vloer
  • Beperkte hoogte
  • Koude bruggen

Zundert is het geboortedorp van Van Gogh met een prachtige natuur en natuurlijk het bloemencorso. Wonen in de van Goghstraat is dan wel heel speciaal.  De bewoners van de vrijstaande woning hadden het plan om de gehele woning duurzamer te maken door algehele isolatie. Dit betekende dat de spouwmuren geïsoleerd diende te worden en dat de kruipruimte onder de woning van isolatie moest worden voorzien. Na het uitbrengen van een isolatieadvies mochten wij van BROA vloerisolatie het project uitvoeren met het TONZON vloerisolatie systeem.

De twee stappen in isolatie van de kruipruimte

Stap 1: de bodem van de kruipruimte

Als eerste hebben we een laag noppenfolie aangebracht voor bescherming van de bodemfolie. Vervolgens hebben we TONZON bodemfolie aangebracht. Deze bodemfolie wordt over de gehele vloer aangebracht met een hoge opstaande rand tegen de muren. De folie dient machinaal bevestigd te worden zodat we zeker weten dat de folie niet los kan komen.  De bodemfolie zorgt ervoor dat optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans meer krijgt.

Stap 2: de houten vloer aanpakken

TONZON vloerisolatie bestaat uit twee delen. Naast de bodemfolie wordt de vloer, in dit geval een houten vloer, aan de onderzijde voorzien van  thermokussens. Deze thermokussens worden tegen de onderzijde van de vloer aangebracht in de vorm van luchtzakken. De luchtzakken zorgen ervoor dat warme lucht die door de vloer naar beneden komt teruggekaatst wordt naar boven. De vloer blijft zo beter op temperatuur. Met als resultaat minder warmte verlies en lagere stookkosten.

Project foto’s: Kruipruimte isolatie in de van Goghstraat in Zundert

Regio Zundert

Bent u ook woonachtig in Zundert of omgeving? En heeft u een kruipruimte onder uw woning? Heeft u last van vochtproblemen, nare luchtjes uit de kruipruimte of een koude vloer? Vraag een gratis vloerisolatie advies aan.

Vloerisolatie advies Zundert e.o.

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 085-3301100 of vraag een vrijblijvende offerte aan.