Vloerisolatie in Oudenbsoch

In Oudenbsoch heeft BROA vloerisolatie onlangs de kruipruimte aangepakt. De bewoners hadden last van vocht en nare luchtjes in huis. Na een inspectie van de kruipruimte was al snel duidelijk waardoor de problemen werden veroorzaakt en welke aanpak in de kruipruimte van de woning nodig was.

Kruipruimte inspectie in Oudenbsoch

Alvorens de kruipruimte in Oudenbsoch daadwerkelijk aan te pakken voeren wij een kruipruimte inspectie uit. Hierin kijken we naar de toegankelijkheid, eventueel puin, vochtproblemen, schimmels en luchtstromen. Al deze onderdelen nemen wij mee in het plan van aanpak. De bewoners hadden een duidelijke tekening waarop de compartimentering goed zichtbaar was. Hierdoor konden we gericht alles uitleggen en doorspreken.

Kenmerken kruipruimte Oudenbsoch

Ventilatievoorzieningen: Nee | Extra ventilatie nodig: Nee | Wateroverlast: Soms | Leidingen: Niet hinderlijk | Soort bodem: Zand | Soort vloer: Beton | Kwaliteit beton: Goed | Isolatie aanwezig: Nee | Doorgang aanwezig: Nee | Puin aanwezig: Nee | Onderkant vloer droog: Nee | Houtwormen: Nee | Uitvoering: Gemakkelijk | Vloer tussen/dwars: Nvt | Graven: nvt

2 stappen in het isoleren van uw kruipruimte

Stap 1: de bodem aanpakken van de kruipruimte
Als eerste fase hebben we voor het optrekkend vocht uit de bodem een laag noppenfolie aangebracht. De tweede fase in deze aanpak bestond uit het aanbrengen van TONZON bodemfolie. De bodemfolie wordt over de gehele vloer aangebracht met een hoge opstaande rand tegen de muren. Deze wordt machinaal bevestigd zodat we zeker weten dat de folie vastzit. Hierdoor krijgt optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans meer.

Stap 2: de vloer aanpakken in de kruipruimte
TONZON vloerisolatie kent een tweeledige aanpak. Na de bodemfolie te hebben aangebracht kon de vloer worden aangepakt. Hiervoor maken we gebruik van de zogenoemde thermokussens. Deze folie wordt in de vorm van luchtzakken tegen de onderzijde van de vloer aangebracht. De luchtzakken zorgen ervoor dat warme lucht die door de vloer naar beneden komt teruggekaatst wordt naar boven. Hierdoor blijft de vloer beter op temperatuur, waardoor minder warmte verlies en dus lagere stookkosten. Daarmee hebben we het probleem van de koude vloer aangepakt en zorgen we ervoor dat er minder warmte verlies is en dus lagere stookkosten in de wintermaanden.

Dampremmende bodemfolie in kruipruimte

Na de kruipruimte inspectie is er een goed beeld ontstaan voor het aanpakken van de kruipruimte. De bewoners hebben ervoor gekozen om het vocht dat uit de grond optrekt tegen te gaan. Hiervoor hebben wij een dampremmende bodemfolie aangebracht. Vooraf hebben we eerst gekeken of de bodem puinvrij is. Blijkt dat dit niet het geval is, verwijderen wij eerst het puin. Bij enige twijfel aan de bodem en mogelijk scherpe stukjes restpuin brengen wij een noppenfolie aan voor het aanbrengen van de speciale dampremmende bodemfolie. Vanuit BROA vloerisolatie staan wij voor kwaliteit en zullen wij u adviseren welke aanpak ons het beste lijkt. U bepaalt uiteindelijk welke stappen wij mogen uitvoeren.

Wij geven graag advies!

De klant is heel tevreden over de uitvoering van de werkzaamheden en geniet volop van alle voordelen die ventilatie en isolatie brengen. Heeft u ook last van vochtophopingen en ongedierte in uw woning? Onze specialisten komen graag eens langs om te kijken of uw kruipruimte geschikt is voor ventilatie en isolatie. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!