Vloerisolatie in Gennep

In Gennep heeft BROA Vloerisolatie onlangs de kruipruimte aangepakt. De bewoners hadden last van vocht en nare luchtjes in huis. Na een inspectie van de kruipruimte was al snel duidelijk waardoor de problemen werden veroorzaakt en welke aanpak in de kruipruimte van de woning nodig was.

Kruipruimte inspectie in Gennep

Alvorens de kruipruimte in Gennep daadwerkelijk aan te pakken voerden wij een kruipruimte inspectie uit. Hierin keken we naar de toegankelijkheid, eventueel puin, vochtproblemen, schimmels en luchtstromen. Al deze onderdelen namen wij mee in het plan van aanpak.

Kenmerken kruipruimte Gennep

Ventilatievoorzieningen: Nee | Wateroverlast: Soms | Leidingen: Niet hinderlijk | Soort bodem: Zand | Soort vloer: Beton | Kwaliteit beton: Goed | Isolatie aanwezig: Nee | Doorgang aanwezig: Nee | Puin aanwezig: Nee | Onderkant vloer droog: Nee | Houtwormen: Nee | Uitvoering: Lastig | Vloer tussen/dwars: Nvt | Graven: nvt

2 stappen in het isoleren van uw kruipruimte

Stap 1: de bodem van de kruipruimte laten drogen

Doordat dit huis soms last heeft van wateroverlast, hebben we de bodem van de kruipruimte goed geïnspecteerd. De bodem was wat vochtig, dus we hebben de kruipruimte eerst goed laten drogen. Daarna hebben we voor het optrekkend vocht uit de bodem een laag noppenfolie aangebracht. De tweede fase in deze aanpak bestond uit het aanbrengen van TONZON bodemfolie. De bodemfolie werd over de gehele vloer aangebracht met een hoog opstaande rand tegen de muren. Deze werd machinaal bevestigd, zodat we zeker weten dat de folie vastzit. Hierdoor krijgt optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans meer en is de kans op ongedierte een stuk kleiner.

Stap 2: de vloer in de kruipruimte aanpakken
TONZON vloerisolatie kent een tweeledige aanpak. Na de bodemfolie te hebben aangebracht kon de vloer worden aangepakt. Hiervoor maakten we gebruik van de zogenoemde thermokussens. In de vorm van luchtzakken werd hierbij folie tegen de onderzijde van de vloer aangebracht. De luchtzakken zorgen ervoor dat warme lucht die door de vloer naar beneden komt, teruggekaatst wordt naar boven. Hierdoor blijft de vloer beter op temperatuur, waardoor minder warmteverlies en dus lagere stookkosten. Daarmee hebben we het probleem van de koude vloer aangepakt!

Vloerisolatie in Gennep

Vochtproblemen door slechte ventilatie

Een vochtige kruipruimte is een veel voorkomend probleem in huishoudens. De meest voorkomende oorzaak hiervan is dat de kruipruimte niet goed geventileerd wordt. Zo wordt vocht niet goed afgevoerd en kunnen er nare luchtjes en andere problemen ontstaan zoals te maken krijgen met ongedierte als zilvervisjes in huis, pissebedden en veel spinnen.

Kruipruimte ventilatie voor een goede luchtstroom

De aanpak van vochtproblemen en stilstaande lucht is het aanbrengen van goede kruipruimte ventilatie. Vaak is de kruipruimte potdicht waardoor vocht en nare geurtjes niet verdreven kunnen worden. Hiervoor brengen wij zogenaamde renovatie ventilatie kokers aan. We boren hiervoor gaten op de juiste punten met daarbij behorende roosters. Hierdoor ontstaat er een optimale luchtstroom, met als resultaat dat de kruipruimte kan drogen en nare geuren en schimmels verdwijnen. Nare geuren en schimmels zijn niet alleen vervelend, maar in sommige gevallen ook schadelijk voor uw gezondheid.

Wij geven graag advies!

De klant is heel tevreden over de uitvoering van de werkzaamheden en geniet volop van alle voordelen die ventilatie en vloer isolatie met zich meebrengen. Heeft u ook last van vochtophopingen en ongedierte in uw woning? Onze specialisten komen graag eens langs om te kijken of uw kruipruimte geschikt is voor ventilatie en/of isolatie. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!