Kruipruimte ventilatie in Goirle

In Goirle heeft BROA Vloerisolatie de kruipruimte flink aangepakt. De bewoners klaagden over een nare geur in huis. Na een inspectie van de kruipruimte was al snel duidelijk waardoor de problemen werden veroorzaakt en welke aanpak in de kruipruimte van de woning nodig was.

Deze bewoners hadden geen last van vocht. Vochtproblemen zijn een veel voorkomend probleem dat ontstaat vanuit de kruipruimte. Wij hebben hier een blog over geschreven: Heeft u last van vochtplekken in huis?

Kruipruimte inspectie in Goirle

Alvorens de kruipruimte in Goirle daadwerkelijk aan te pakken, voeren onze kruipruimte isolatiespecialisten een kruipruimte inspectie uit. Tijdens de kruipruimte inspectie zien we snel waar de problemen vandaan komen en hoe we dit kunnen oplossen. We kijken tijdens de inspectie naar de toegankelijkheid, eventueel puin, vochtproblemen, schimmels en luchtstromen. Al deze onderdelen namen wij mee in het plan van aanpak. De oorzaak van de nare geur was snel bekend: de bewoners hadden geen kruipruimte ventilatie.

Geen kruipruimte ventilatie voor een goede luchtstroom

De kruipruimte had een nare geur. Deze geur is slecht voor de gezondheid van de bewoners. De oorzaak van nare luchtes zagen we meteen: geen ventilatie in de kruipruimte. Naast nare luchtjes, zijn ook vochtproblemen en stilstaande lucht te voorkomen door een goede ventilatie in de kruipruimte. Vaak is de kruipruimte potdicht waardoor vocht en nare geurtjes niet verdreven kunnen worden.

Kenmerken kruipruimte Goirle

Ventilatievoorzieningen: Nee | Wateroverlast: Nooit | Leidingen: Niet hinderlijk | Soort bodem: Zand | Soort vloer: Beton | Kwaliteit beton: Goed | Isolatie aanwezig: Nee | Doorgang aanwezig: Nee | Puin aanwezig: Nee | Onderkant vloer droog: Nee | Houtwormen: Nee | Uitvoering: Gemiddeld | Vloer tussen/dwars: Nvt | Graven: nvt

2 stappen in het isoleren van uw kruipruimte

Stap 1: de bodem van de kruipruimte aanpakken
In de eerste fase hebben we voor het optrekkend vocht uit de bodem een laag noppenfolie aangebracht. De tweede fase in deze aanpak bestond uit het aanbrengen van TONZON bodemfolie. De bodemfolie werd over de gehele vloer aangebracht met een hoog opstaande rand tegen de muren. Deze werd machinaal bevestigd, zodat we zeker weten dat de folie vastzit. Hierdoor krijgt optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans meer.

Stap 2: de vloer in de kruipruimte aanpakken
TONZON vloerisolatie kent een tweeledige aanpak. Na de bodemfolie te hebben aangebracht kon de vloer worden aangepakt. Hiervoor maakten we gebruik van de zogenoemde thermokussens. In de vorm van luchtzakken werd hierbij folie tegen de onderzijde van de vloer aangebracht. De luchtzakken zorgen ervoor dat warme lucht die door de vloer naar beneden komt, teruggekaatst wordt naar boven. Hierdoor blijft de vloer beter op temperatuur, waardoor minder warmteverlies en dus lagere stookkosten. Daarmee hebben we het probleem van de koude vloer aangepakt!

Kruipruimte ventileren Goirle

Ventilatie in de kruipruimte aanbrengen

Voordat we begonnen aan vloerisolatie in de kruipruimte, zijn we gestart met het aanbrengen van ventilatie. We hebben dit gedaan met zogenaamde renovatie ventilatie kokers. We boren hiervoor gaten op de juiste punten met daarbij behorende roosters. Hierdoor ontstaat er een optimale luchtstroom, met als resultaat dat de kruipruimte kan drogen en nare geuren en schimmels verdwijnen.

Dampremmende bodemfolie in kruipruimte

Na de inspectie is er een goed beeld ontstaan voor het aanpakken van de kruipruimte. De bewoners hebben ervoor gekozen om het vocht dat uit de grond optrekt tegen te gaan. Hiervoor hebben wij een dampremmende bodemfolie aangebracht. Vooraf hebben we eerst gekeken of de bodem puinvrij is. Blijkt dat dit niet het geval is, dan verwijderen wij eerst het puin. Bij enige twijfel aan de bodem en mogelijk scherpe stukjes restpuin, brengen wij een noppenfolie aan voor het aanbrengen van de speciale dampremmende bodemfolie. Vanuit BROA Vloerisolatie staan wij voor kwaliteit en zullen wij u adviseren welke aanpak ons het beste lijkt. U bepaalt uiteindelijk welke stappen wij mogen uitvoeren.

Wij geven graag advies!

De klant is heel tevreden over de uitvoering van de werkzaamheden en geniet volop van alle voordelen die ventilatie en isolatie met zich meebrengen. Heeft u ook last van vochtophopingen en ongedierte in uw woning? Onze specialisten komen graag eens langs om te kijken of uw kruipruimte geschikt is voor ventilatie en/of isolatie. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!