Kruipruimte isolatie en ventilatie Den Bosch

Abraham Bloemaertstraat

De bewoners waren bezig met verbouwen en wilden ook graag een nieuwe houten vloer. Ze hebben eerst zelf de oude vloer eruit gehaald. Hierdoor konden wij makkelijk bij de kruipruimte voor de eerste fase: het plaatsen van een bodemafdekking. Toen we op een later moment terugkwamen voor fase twee, vloerisolatie, en fase drie, kruipruimte ventilatie, lag de nieuwe vloer er al in. Omdat de kruipruimte best laag was ging het isoleren hier iets langzamer dan normaal.

Kenmerken van de kruipruimte in de Abraham Bloemaertstraat in Den Bosch:

  • Lage kruipruimte
  • Nieuwe houten vloer
  • Geen of nauwelijks vocht
  • Slechte ventilatie

De Abraham Bloemaertstraat in Den-Bosch ligt vlakbij het Prins Hendrikpark. In het Prins Henrikpark ligt het meer de IJzeren Vrouw. De omliggende straten en woningen kunnen hierdoor dus last hebben van water en vocht in hun kruipruimte. De kruipruimte van deze bewoners hadden hier gelukkig geen last van. Maar om dit probleem in de toekomst te voorkomen vonden ze het zaak om hun nieuwe vloer gelijk goed te laten isoleren. Vanuit BROA vloerisolatie hebben we TONZON vloerisolatie en kruipruimte ventilatie aangebracht.

De drie stappen in vloerisolatie

Stap 1: aanpak van de bodem
TONZON vloerisolatie kent een tweeledige aanpak. Allereerst hebben we een laag noppenfolie aangebracht om vochtvorming in de kruipruimte tegen te gaan. Vervolgens hebben we de TONZON bodemfolie aangebracht als tweede laag. Deze bodemfolie met een goed opstaande rand wordt over de gehele bodem van de kruipruimte aangebracht. Op die manier heeft u geen last meer van optrekkend vocht uit de bodem. Het aanbrengen van deze laag was goed te doen omdat de nieuwe vloer er nog niet in lag.

Stap 2: aanpak van de vloer
We zijn later teruggekomen om de isolatiefolie tussen de balken aan te brengen. Deze keer lag de nieuwe houten vloer er wel in waardoor we via de kruipruimte de thermokussens moesten aanbrengen. Deze luchtzakken zorgen ervoor dat de warme lucht, die door de vloer naar beneden komt, wordt teruggekaatst naar boven. Het was best een lage ruimte waardoor het allemaal wat langzamer ging. Maar de klus is goed geklaard.

Stap 3: kruipruimte ventilatie voor een goede luchtstroom
Voor de derde en tevens laatste fase hebben ervoor gezorgd dat deze kruipruimte goed wordt geventileerd. Alles zat potdicht waardoor vocht niet verdreven kon worden. We hebben er daarom voor gekozen om 3 ventilatie gaten aan te brengen in de kruipruimte. Deze hebben we op specifieke plaatsen geplaatst. Hierdoor ontstond een goede lucht doorstroom in de kruipruimte wat ervoor zorgt dat het vocht wordt verdreven.

Project foto’s: Vloerisolatie en kruipruimte ventilatie in de Abraham Bloemaertstraat in Den Bosch.

Regio Den Bosch

Bent u ook woonachtig in de regio Den Bosch? En heeft u een kruipruimte onder uw woning? Heeft u last van vochtproblemen, nare luchtjes uit de kruipruimte of een koude vloer? Vraag een gratis vloerisolatie advies aan.

Vloerisolatie advies Den Bosch e.o.

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 085-3301100 of vraag een vrijblijvende offerte aan.