Vloerisolatie in Berkel-Enschot

In Guido Gezellenlaan in Berkel-Enschot hadden bewoners een probleem. Muffe lucht, vocht en een koude vloer in de winter. De kruipruimte was niet geïsoleerd de ventilatie ontoereikend. Als kruipruimte isolatiespecialist zijn wij erbij geroepen om middels een inspectie te bekijken hoe de problemen verholpen konden worden. Vervolgens hebben de kruipruimte mogen voorzien van goede ventilatie en vloerisolatie. We hebben gekozen voor TONZON vloerisolatie.

Kenmerken van de kruipruimte waren:

  • Betonnen vloer, betonrot
  • Hoogte ruimte 70 tot 80 centimeter
  • Koudebruggen
  • Vocht in kruipruimte aanwezig
  • Weinig puin in kruipruimte aanwezig

Stappen vloerisolatie werkzaamheden

Als eerste hebben we ervoor gezorgd dat de kruipruimte ventilatie op orde kwam. Er waren wel ventilatie gaten aanwezig, echter dit waren ventilatie kanalen van slechts 20 mm doorsnede. Een veel te lage capaciteit voor een goede luchtstroom. Enkele van deze kanalen hebben we vergroot naar 50 mm gaten met een aantal extra kanalen zodat er een juiste luchtdoorvoer is ontstaan.

De volgende stap bestond in het aanbrengen van de bodemfolie. De bodemfolie zorgt ervoor dat optrekkend vocht vanuit de ondergrond de kruipruimte niet meer in kan trekken. De stap in combinatie met de goede ventilatie zorgt voor het drogen van de kruipruimte. Gezien de hoeveelheid vocht aanwezig hebben we het project een aantal weken met rust gelaten om te drogen.

Na het drogen van de kruipruimte kon de laatste stap worden uitgevoerd. Het aanbrengen van de TONZON thermokussens in de kruipruimte in Berkel-Enschot. De thermokussens worden tegen de onderzijde van de vloer, lees betonvloer, aangebracht. Hierdoor ontstaat een luchtzak die warme lucht vanuit de woning terugkaatst naar de vloer. Het resultaat is minder warmte verlies, dus minder energieverbruik en een warme vloer in de winter.

Tot slot hebben we al het overtollige materiaal en afvalstukken opgeruimd. Wilt u ook vloerisolatie? Bel of mail ons dan.

Project foto’s TONZON vloerisolatie Berkel-Enschot

Regio Berkel-Enschot

Bent u ook woonachtig in Berkel-Enschot of in een nabijgelegen plaats? En heeft u een kruipruimte onder uw woning? Heeft u last van vochtproblemen, nare luchtjes uit de kruipruimte of een koude vloer? Vraag een gratis vloerisolatie advies aan.

Vloerisolatie advies Berkel-Enschot e.o.

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 085-3301100 of vraag een vrijblijvende offerte aan.