Milieuvriendelijk huis door vloerisolatie in Pernis – 20-06-2024

We werden gebeld door een gezin in Pernis. Ze hadden last van schimmels en vochtophopingen in huis. We kwamen langs en hebben als eerst een kruipruimte inspectie uitgevoerd. Na de inspectie van de kruipruimte was al snel duidelijk waardoor de schimmels in de woning werden veroorzaakt en welke aanpak in de kruipruimte van de woning nodig was om schimmels verleden tijd te maken.

Kruipruimte inspectie in Pernis

Alvorens de kruipruimte in Pernis daadwerkelijk aan te pakken, voerden wij een kruipruimte inspectie uit. Hierin keken we naar de toegankelijkheid, eventueel puin, vochtproblemen, schimmels en luchtstromen. Al deze onderdelen namen wij mee in het plan van aanpak.

Kenmerken kruipruimte Pernis

Onderkant vloer niet droog

In deze kruipruimte was de onderkant van de vloer niet droog. Als de onderkant van de vloer in de kruipruimte vochtig is, brengen we als eerst TONZON bodemfolie aan. Met bodemfolie kan de vloer goed indrogen. Toen de vloer in deze kruipruimte droog genoeg was, konden we beginnen met het isoleren van de kruipruimte. We hebben deze bewoners aangeraden om naast kruipruimte isolatie ook ventilatie toe te passen. Zoals ze nu hebben gezien, is de kans op vocht in hun kruipruimte groot. Dit voorkom je in de toekomst met voldoende kruipruimte ventilatie. Alles in deze ruimte moet in de juiste verhouding zijn, om een zo optimaal mogelijk rendement te bereiken.

Warme vloer door vloerisolatie in Pernis

Houtworm verwijderen

Als kruipruimte isolatiespecialist weten wij alles over uw kruipruimte en de problemen die zich voordoen. Zo hebben wij ook jarenlange ervaring in houtworm bestrijden in de kruipruimte. Houtworm is een verzameling van verschillende soorten kevers en torren die larven ter wereld brengen. Deze larven vreten aan en door het hout van de vloer en balklaag in de kruipruimte. Deze bewoners hadden helaas last van houtworm. Wij hebben houtworm verwijderd met het product Embasol. Embasol doodhoutworm is een kleur- en reukloos houtverduurzamingsmiddel voor het bestrijden van houtaantastende insecten. Embasol mag alleen gebruikt worden door gespecialiseerde bedrijven. Als specialist hebben wij juist gekozen voor Embasol, omdat dit een nawerking heeft van tien jaar. Als wij uw houten vloer behandelen in de kruipruimte heeft u dus tien jaar lang geen last meer van houtworm.

Wij geven graag advies!

Na onze zorgvuldige uitvoering was de klant erg tevreden over onze werkzaamheden en geniet nu volop van alle voordelen die ventilatie en isolatie met zich mee brengen. Heeft u ook last van vochtophopingen en ongedierte in uw woning? Onze specialisten komen graag eens langs om te kijken of uw kruipruimte geschikt is voor ventilatie en/of isolatie. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!