Kruipruimte ventilatie aanbrengen in Veghel

Nadat bewoners van een jaren 70 hoekwoning in Veghel vloerverwarming hadden laten aanleggen. En de spouwmuren hadden geïsoleerd met Pur merkten zij dat er meer vocht vanuit de kruipruimte vrijkwam.

Vanuit BROA vloerisolatie hebben wij als kruipruimte specialist 6 ventilatie kokers aangebracht. Aan de kopgevel zijde alsook aan de zijkant van de woning zodat er een goede verdeling van luchtkanalen ontstaat.

Preventief vochtproblemen in kruipruimte oplossen

Vochtproblemen en ophoping van radon zijn veel voorkomende ergernissen in een kruipruimte. Evenals vieze en muffe lucht in huis. Door het toepassen van de juiste kruipruimte ventilatie afgestemd op de situatie kunnen we al veel voorkomen. Er ontstaat een betere luchtdoorstroming, radon ophoping krijgt geen kans en muffe luchtjes verdwijnen. De ventilatie alleen is niet een totaal oplossing. Hiervoor adviseren wij om een bodemfolie aan te brengen tegen het vocht vanuit de vloer.

Isoleren van de kruipruimte

Als we kijken naar deze situatie:

  • vloerverwarming
  • kruipruimte
  • spouw isolatie

Dan is ons advies om de kruipruimte te isoleren. Deze isolatie dient een minimale R waarde van 3,5 of hoger te hebben. Het beste hiervoor is een isolatiefolie omdat deze direct de straling blokkeert en dus niet alleen de vloer dikker maakt.

Wat is R-waarde of RD-waarde?

De R-waarde (of RD-waarde) is de warmteweerstand van het isolatiemateriaal. De D staat voor ‘declared’, de waarde zoals opgegeven door de fabrikant. Hoe hoger dit getal, hoe meer warmte wordt binnengehouden, en dus hoe beter de warmteweerstand.

Schoon werken

BROA vloerisolatie staat voor kwaliteit, deskundigheid en netjes werken. Bij het boren van de ventilatie kanalen komt behoorlijk wat stof en vuiligheid vrij. Wij ruimen dit ook allemaal weer netjes op zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Project foto’s kruipruimte ventilatie in Veghel

Regio Veghel

Bent u ook woonachtig in Veghel of in een nabijgelegen plaats zoals Uden, Nistelrode, Heesch, Volkel of Zeeland? En heeft u een kruipruimte onder de woning? Heeft u last van vochtproblemen, nare luchtjes uit de kruipruimte of een koude vloer? Vraag een gratis vloerisolatie  en/of ventilatie advies aan.

Ventilatie advies Veghel e.o.

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 085-3301100 of vraag een vrijblijvende offerte aan.