Kruipruimte ventilatie in Papendrecht

Nadat we de kruipruimte van een huis in Papendrecht met succes hadden geïsoleerd, werden we benaderd door de buren van dit adres. Gevraagd werd of BROA ook hún vloer wilde isoleren.

Het was voor ons geen verrassing dat de buren ons benaderden, de kruipruimtes in de streek van Papendrecht zijn namelijk vaak gevuld met een flinke laag water. Wij gingen er daarom meteen op af om de kruipruimte te bekijken.

BROA Vloerisolatie is specialist op het gebied van kruipruimte isolatie en ventilatie. We hebben dan ook gekeken wat er in dit huis moest gebeuren om de boel weer droog te krijgen.

Kruipruimte analyse

Toen we aankwamen bij het adres in Papendrecht konden we al gauw vaststellen dat de ruimte veel te vochtig was. Dit was niet alleen te zien aan de laag water die er stond, maar het was ook te ruiken! Het stilstaande water veroorzaakte namelijk een ontzettend muffe geur, die maar niet weg te krijgen was.

Hier moest wat aan gebeuren!

Aan de slag

Stap 1: kruipruimte bodemfolie

Allereerst moest er een bodemfolie gemonteerd worden. Hiermee dekken we de laag water af, zodat het gehalte van vochtigheid kon zakken. Dit was nodig voordat we de ruimte konden isoleren.

Stap 2: vloerisolatie door TONZON thermoskussens

Vervolgens zijn we nog een keertje teruggegaan om de kruipruimte te isoleren. Hiervoor bevestigen we thermoskussen van TONZON tegen het plafond van de kruipruimte. Dit voorkomt dat de warmte in het huis kan wegtrekken via de vloer, wat op den duur weer zorgt voor lagere stookkosten.

Stap 3: kruipruimte ventilatie

Om ervoor te zorgen dat er een natuurlijke luchtstroom ontstaat in de kruipruimte hebben we drie ventilatieroosters geplaatst. Hierbij moeten er eerst gaten geboord worden. In die gaten plaatsen we dan ventilatiekokers en tot slot werken we deze ventilaties af met een klein rooster. Hierdoor ontstaat er niet alleen een betere luchtstroom, maar zorgen we er ook voor dat de kruipruimte droog blijft en nare luchtjes verdwijnen.

Project foto’s: Kruipruimte ventilatie Papendrecht

Regio Papendrecht

Bent u ook woonachtig in deze regio? En ervaart u dezelfde klachten als de bewoners van dit huis in Papendrecht? Neem dan gerust contact met ons op. Wij lossen uw vochtproblemen, koude vloer en nare luchtjes voor u op!

Vraag een gratis vloerisolatie advies aan of neem contact op door te bellen naar 085-3301100, voor een vrijblijvende offerte.