Kruipruimte isolatie Waalwijk

Isolatie en ventilatie

Hoge stookkosten en een vloer die maar niet warm te krijgen was! Oftwel… maandelijks geld weggooien. Deze mensen uit Waalwijk hadden er last van. Gelukkig hebben wij hen blij kunnen maken met het comfort van een warme vloer in de winter van 2017.

Wat er aan de hand was

Het huis had een flinke oppervlakte van 65m2 aan vloer. Het was een prachtige houten vloer, maar ónder deze vloer zat een gigantische kruipruimte die de warme lucht wegzoog. Geen wonder dat de vloer maar niet warm werd!

Aan het werk

En ik kan u vertellen, dat was een flinke klus! Voor een houtvloer zijn er namelijk extra handelingen die we moeten verrichten. De ingewikkelde materie zullen we u besparen, maar in vogelvlucht ziet het isoleren van een kruipruimte er als volgt uit:

Stap 1: allereerst leggen we bodemfolie.

Dit is belangrijk omdat we regelmatig zien dat er vocht uit de bodem van de kruipruimte omhoogkomt. Wanneer we de bodemfolie machinaal bevestigen, met opstaande rand, zal het water altijd onder de bodemfolie blijven. Hierdoor blijft de kruipruimte droog.

Stap 2: wanneer de ruimte helemaal droog is, brengen we de TONZON thermoskussens aan tegen het plafond van de kruipruimte.

Hiermee voorkomen we dat de warme lucht weg kan trekken via de kruipruimte. Door de TONZON thermoskussens wordt de warmte namelijk weerkaatst, waardoor de vloer warm blijft!

Stap 3: na het plaatsen van de bodemfolie en thermoskussens, hebben we ook vier nieuwe ventilatiegaten aan mogen brengen.

Deze brengen een goede luchtstroom op gang, waardoor de kruipruimte mooi droog blijft en we vieze luchtjes geen kans meer geven.

Voordelen van de isolatie en ventilatie bij een houtvloer

U raad het waarschijnlijk al, maar vocht is ontzettend slecht voor houtvloeren! Er kan houtrot ontstaan en zelfs schimmelvorming. Onder het mom dat voorkomen beter is dan genezen, is isolatie dan ook noodzaak. Nadat we de isolatie en ventilatie geplaatst hadden was er direct een verschil merkbaar in huis. De vloer voelde weer prettig aan en de warmte ging niet meer verloren.

Project foto’s: Kruipruimte isolatie Waalwijk

Regio Waalwijk

Bent u ook woonachtig in de regio Waalwijk? En heeft u een kruipruimte onder uw woning? Heeft u last van vochtproblemen, nare luchtjes uit de kruipruimte of een koude vloer? Vraag een gratis vloerisolatie advies aan.

Vloerisolatie advies Waalwijk e.o.

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 085-3301100 of vraag een vrijblijvende offerte aan.