Optrekkend vocht het hele jaar door

Een (te) hoog waterpeil of condensatie in uw kruipruimte kan schade toebrengen aan uw vloer. De meest voorkomende schades zijn een kromtrekkende vloer, schimmels, ongedierte, nare geuren en uw gezondheid. Veel mensen denken dat vocht in een kruipruimte alleen gedurende de wintermaanden schade kan aanrichten. Maar niets is minder waar, ook in de zomer kan vocht via de vloer uw woning betreden. In de zomerperiode gebeurt dit vooral door condensatie. Om deze reden is het dus belangrijk om niet alleen in het winterseizoen maar ook in het zomerseizoen uw kruipruimte geventileerd en geïsoleerd te hebben.

Vocht in de zomer

Gedurende de zomermaanden vindt veel condensatie plaats in uw kruipruimte. Vooral door een gebrek aan ventilatie krijgt vocht vrij spel om uw woning in de zomer te betreden. Het aanbrengen van kruipruimte ventilatie zorgt ervoor dat de lucht in uw kruipruimte niet stilvalt maar continu in beweging is. Deze beweging zorgt ervoor dat condensatie niet kan plaatsvinden. Dat is beter voor uw kruipruimte én huis.

Herfstperiode

Richting de herfst zal het waterpeil, door alle regenbuien, stijgen. In het ergste geval kan water tegen de ondervloer aankomen. Dit veroorzaakt een kromme vloer, schimmels, ongedierte en nare geuren. Zonde van uw woongenot!

 Winterperiode

In de winterperiode is vooral koude lucht van buitenaf een grote boosdoener. De koude lucht uit uw kruipruimte zorgt voor koude vloeren. Hierdoor moet de verwarming een standje hoger en dat betekent hogere energiekosten. U bent op deze manier een dief van uw eigen portemonnee.

  • Optrekkend vocht vloer

 Advies over optrekkend vocht?

Om bovenstaande redenen adviseert BROA om uw kruipruimte in het belang van alle seizoenen van het jaar te isoleren en ventileren. Op deze manier kunnen vochtproblemen in het ene seizoen de vochtproblemen in het andere seizoen niet aanwakkeren of versterken. Onze specialisten adviseren om deze aanpassingen uit te voeren met TONZON. Dit isolatiemateriaal staat bekend om de dubbele aanpak. Door thermoskussens en bodemfolie te combineren ontstaat een gouden combinatie. Deze materialen versterken elkaar en zorgen gezamenlijk voor het hoogste rendement. Door te kiezen voor TONZON kiest u voor een duurzame, milieuvriendelijke en effectieve manier van isoleren en ventileren.

Is uw kruipruimte nog niet lente-, zomer-, herfst- en winterklaar? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze specialisten! We komen graag langs voor een inspectie. Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl