Wat is de oorzaak van een schimmelgeur in huis?

Veel mensen hebben last van muffe en onaangename luchtjes in huis. Deze luchtjes zijn vaak hardnekkig en moeilijk te detecteren. Onze specialisten krijgen dan ook vaak de vraag waar deze luchtjes nou precies vandaan komen en hoe ze weer verdwijnen. BROA vertelt je er alles over!

Oorzaak nummer 1: vocht

De grootste veroorzaker van nare geuren is (te) veel vocht. Het is namelijk zo dat op het moment dat vocht begint op te hopen er schimmels en dus nare geuren ontstaan. Vocht lijkt in eerste instantie geen kwaad te kunnen, maar naar verloop van tijd worden de negatieve gevolgen vanzelf zichtbaar en vooral ruikbaar! Waar het vocht zich ophoopt? In de meeste gevallen begint dit in uw kruipruimte. Deze kleine en donkere ruimte onder uw grond houdt vocht vast, totdat de kruipruimte vol raakt en dan is de schade niet meer te beperken tot de kruipruimte. Vocht trekt door tot vloeren en/of muren en brengt hier zichtbare schade aan. Op dit moment is het kwaad echt geschied en moet u actie ondernemen.

  • Schimmelgeur in huis

Voorkom nare geuren met kruipruimte ventilatie

Door het vochtgehalte in uw kruipruimte te reduceren krijgt vocht geen vrij spel om uw woning te betreden. Het vochtgehalte reduceren kunt u doen door middel van kruipruimte ventilatie. Een kruipruimte zonder of met beperkte ventilatie bestaat namelijk uit stilstaande lucht. Deze stilstaande lucht resulteert in een botsing tussen koude en warme lucht waardoor condens ontstaat. Op deze manier kan vocht ophopen. Ventilatie zorgt ervoor dat de lucht continu in beweging is en het vochtgehalte beperkt blijft.

Hulp nodig bij een muffe of nare geur in huis?

Heeft u last van muffe en nare geuren in uw woning? Maar kunt u geen grip krijgen op de hoeveelheid vocht? Neem dan eens contact op met een van onze medewerkers, wij komen graag langs voor een inspectie! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl