Strijd tussen doe-het-zelf tegen isolatiebedrijf

Af en toe beweren we dat we het zelf beter kunnen. Eigenwijs gaan we aan de slag en hopen tot hetzelfde resultaat te komen als een professional. Maar heeft u wel aan alles gedacht? Zijn alle hoeken en gaten ook goed geïsoleerd? Al met al, kunt u het beter zelf doen of toch door een professioneel isolatiebedrijf?

Doe-het-zelf voordelen

Het grootste voordeel van het zelf doen is toch wel het geld aspect. Doordat u zelf het zware werk gaat doen, bespaart u op de arbeidskosten. Een ander groot voordeel is dat u onafhankelijk bent. Daarmee bedoelen we dat u niet hoeft te wachten tot de professional tijd heeft. U kunt zelf, wanneer u wilt, aan de slag. Dat geeft u de vrijheid om zelf te bepalen wanneer het project af is.

Nadelen van Doe-het-zelf

Mindere kwaliteit van isolatie

Natuurlijk doet u enorm uw best tijdens het isoleren. Maar hoe u het ook went of keert, het resultaat wordt nooit zo goed als wanneer een professional het klusje klaart. Als u gaat isoleren met rollen of platen bestaat er kans op kieren. Die kieren, ook wel koudebruggen genoemd, zorgen voor warmteverlies. Soms zelfs zoveel, dat de isolatiewaarde te niet valt en u uiteindelijk maar weinig energie bespaart.

Aanleg isolatie duurt langer

Ook al kunt u zelf bepalen wanneer u begint met isoleren, het betekent niet altijd dat het dan ook sneller af is. Een vakman is gespecialiseerd in isoleren en heeft daar handigheid in gecreëerd. Voor u, aan de andere kant, is het eerst grotendeels uitvogelen hoe en wat. Daarnaast is de specialist één à twee dagen fulltime bezig waarna de vloer volledig geïsoleerd is. U moet tijd zien te vinden in uw drukke agenda en bent er wellicht een aantal avonden en weekenddagen zoet mee. Dus ook al kunt u één week eerder beginnen, uiteindelijk bent u waarschijnlijk later klaar.

Hoop gedoe

U denkt natuurlijk voornamelijk aan het geld wat u bespaart als u gewoon zelf gaat isoleren. Natuurlijk heeft u er ook aan gedacht dat de kwaliteit wellicht wat minder is en dat kieren onvermijdelijk zijn. Maar heeft u ook gedacht aan welk materiaal u nodig heeft, hoeveel, welk gereedschap en andere benodigdheden u nodig heeft en dat u de rotzooi achteraf zelf moet opruimen? Al deze aspecten moet u zelf uitzoeken en kopen. Ook dat kost geld en tijd.

Adviesrol isolatiebedrijf

Isolatiebedrijven zijn bekend met hetgeen wat er onder de vloer kan gebeuren. Met de ervaring die ze hebben kunnen ze gedegen advies geven over de verschillende isolatiematerialen die gebruikt kunnen. BROA werkt met TONZON vloerisolatie. Deze vorm van isolatie zorgt dat de warmte in huis blijft door middel van thermoskussens en dat er geen vochtproblemen vanuit de kruipruimte ontstaan door het aanleggen van bodemfolie.

  • Zelf kruipruimte isoleren

Conclusie: besteed het uit

Bespaar uzelf de moeite en besteed het uit aan een professional. Hij of zij kent de kneepjes van het vak en levert u de perfect geïsoleerde vloer aan. Kieren zijn nergens te bekennen, u betaalt alleen maar voor het materiaal dat is gebruikt en alles wordt netjes achtergelaten. Heeft de partij, waar u mee in zee gaat, de komende twee weken nog geen tijd? Dan moet u maar zo denken: alleen goede vakmensen hebben het druk.

Hulp nodig?

Wilt u een vloer isoleren en zo een hoop energie besparen? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, wij komen graag langs voor een inspectie! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl.