Kwaaitaalvloer isoleren

Een vieze rioollucht in huis en een vochtige kruipruimte?  En heeft u toevallig een Kwaaitaalvloer? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk last van betonrot! Dit kan vervelende gevolgen hebben voor u en uw huis. BROA Vloerisolatie legt uit wat u moet doen als u Kwaaitaalvloer heeft.

Wat is een Kwaaitaalvloer?

Een Kwaaitaalvloer (1965-1984) is een type betonvloer die in veel huishoudens voor problemen zorgt. Een tiental jaren geleden produceerde de firma Kwaaitaal vloerdelen van gewapend beton. Om de productie te kunnen versnellen voegden zij calciumchloride toe aan het proces. Hierdoor kon het product sneller uitharden en werd er weer plaats gemaakt voor een nieuwe productie. Hierbij werd er helaas niet gekeken naar wat die stof in de toekomst zou veroorzaken. De calciumchloride zorgde namelijk voor het roesten en uitzetten van de bewapening. Met als resultaat dat er nu ontzettend veel huizen bestaan met vloeren die afbrokkelen wegens betonrot. BROA Vloerisolatie helpt u met het bestrijden van betonrot bij Kwaaitaalvloeren!

  • Kwaaitaalvloer

Vochtige kruipruimte

Vooral bij huizen met een vochtige kruipruimte bestaat er een verhoogd risico op problemen bij een Kwaaitaalvloer. Bij probleemgevallen zien wij dat veel niet geïsoleerde Kwaaitaalvloeren vochtig zijn. Hierdoor wordt het proces van betonrot versneld wat vervelende gevolgen met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan stank in de kruipruimte dat zorgt voor een rioollucht in huis. De stank is natuurlijk één ding, maar de ongezonde schimmels een tweede. Het is daarom erg belangrijk om een Kwaaitaalvloer vroeg te herkennen en direct aan te pakken.

De relatieve luchtvochtigheid in de kruipruimte versnelt het corrosie proces enorm. Het is dan ook zaak om het vocht zoveel mogelijk uit de kruipruimte te verdrijven. Het toepassen van kruipruimte isolatie vormt hier dé oplossing. Dat zorgt namelijk voor een goede afvoer van de vochtige lucht en brengt een natuurlijke droge luchtstroom op gang.

Koude vloer

Omdat Kwaaitaalvloeren vaak niet zijn geïsoleerd, horen wij klachten van mensen die last hebben van koude voeten door een vloer die maar niet warm wordt. De warme lucht die normaal gesproken moet circuleren in huis, wordt weggezogen naar de kruipruimte. Dit veroorzaakt een onprettig klimaat in huis en hoge stookkosten.

Inspectie

Bij een vrijblijvende inspectie komen onze specialisten uw kruipruimte, de volledige onderkant van de vloer, nauwkeurig inspecteren. Er wordt daarbij gelet op scheuren, afgebrokkeld beton, roestplekken en andere zichtbare tekenen die wijzen op roest van de betonwapening. Daarnaast worden gegevens opgenomen welke van invloed zijn op eventuele uitvoering van werkzaamheden.

Schade is vaak te herkennen aan:

  • Roestvlekken op het beton
  • Scheurvorming
  • Weggedrukte betondekking
  • Zichtbaar roestende wapening
  • Verzakking van de vloerelementen

Hulp nodig?

Herkent u bovenstaande problemen bij uw Kwaaitaalvloer en kunt u wel wat hulp gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvende informatie. Onze specialisten in kruipruimte isolatie en ventilatie helpen u graag. Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl.