Stank verholpen door kruipruimte ventilatie in Eindhoven – 08-01-2024

Bewoners in Eindhoven belden BROA Vloerisolatie op, omdat ze last hadden van een zeer koude vloer. We hebben hen onze werkwijze voorgelegd en zijn begonnen met een kruipruimte inspectie. Tijdens de kruipruimte inspectie werd de oorzaak van de koude vloer al snel duidelijk.

Kruipruimte inspectie in Eindhoven

Alvorens de kruipruimte in Eindhoven daadwerkelijk aan te pakken, voerden wij een kruipruimte inspectie uit. Hierin keken we naar de toegankelijkheid, eventueel puin, vochtproblemen, schimmels en luchtstromen. Al deze onderdelen namen wij mee in het plan van aanpak.

Kenmerken kruipruimte Eindhoven

Leidingen: Hinderlijk | Soort vloer: Beton | Kwaliteit beton: Goed | Water aanwezig: Nee | Wanden schuin: Nee | Onderkant vloer droog: Nee | Muren kalk aanwezig: Nee | Uur: Nee | Aantal personen: Nee | Beschrijving: Nee

Kruipruimte isolatie met bodemfolie en thermokussens

Als eerst hebben we bij de bewoners in Eindhoven noppenfolie aangebracht. Noppenfolie op de bodem van de kruipruimte is nodig wanneer de bodem vochtig is. Noppenfolie houdt optrekkend vocht tegen. We willen de kruipruimte zo maximaal mogelijk isoleren, daarom werken wij met TONZON vloerisolatie. Met TONZON pakken we de bodem van de kruipruimte aan en de onderkant van de vloer. Deze tweeledige aanpak geeft het meest optimale resultaat. We hebben bodemfolie aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Bodemfolie zorgt ervoor dat vocht vanuit de bodem geen kans krijgt om zich verder te ontwikkelen. We pakken hierbij de gehele bodem mee, maar ook de onderkant van de muren. Daarna hebben we thermokussens aan de onderkant van de vloer aangebracht. De thermokussens (luchtzakken) zorgen ervoor dat warme lucht die door de vloer naar beneden komt, teruggekaatst wordt naar boven. Dit beperkt warmteverlies en verlaagt de stookkosten.

Kruipruimte ventilatie gaat schimmels tegen in Eindhoven

Houtworm verwijderen

Als kruipruimte isolatiespecialist weten wij alles over uw kruipruimte en de problemen die zich voordoen. Zo hebben wij ook jarenlange ervaring in houtworm bestrijden in de kruipruimte. Houtworm is een verzameling van verschillende soorten kevers en torren die larven ter wereld brengen. Deze larven vreten aan en door het hout van de vloer en balklaag in de kruipruimte. Deze bewoners hadden helaas last van houtworm. Wij hebben houtworm verwijderd met het product Embasol. Embasol doodhoutworm is een kleur- en reukloos houtverduurzamingsmiddel voor het bestrijden van houtaantastende insecten. Embasol mag alleen gebruikt worden door gespecialiseerde bedrijven. Als specialist hebben wij juist gekozen voor Embasol, omdat dit een nawerking heeft van tien jaar. Als wij uw houten vloer behandelen in de kruipruimte heeft u dus tien jaar lang geen last meer van houtworm.

Wij geven u graag advies bij kruipruimte ventilatie

De klant heeft ons laten weten super tevreden te zijn met de kruipruimte ventilatie. Problemen als vocht en stank waren binnen zeer korte tijd helemaal verdwenen. Heeft u ook last van vocht en stank in uw woning? Neem eens vrijblijvend contact op, onze specialisten helpen u graag!