kruipkelder isoleren

Vloerisolatie via de kruipkelder

Kruipkelder isoleren is aan te bevelen. Een vloer met kruipkelder betekent energieverlies. Huizen met een kruipkelder zonder isolatie kennen vaak koude vloeren, vochtproblemen en meer. Door uw kruipkelder te isoleren bespaart u op energiekosten. Door de isolatie stijg uw vloertemperatuur, dus een beter en prettiger wooncomfort. Als kruipruimte isolatiespecialist geven wij u graag advies.

Uw kruipkelder is altijd vochtig. Er een altijd aanwezige dampspanning en condensatiedruppels. De druppels, de damp gaat trekt in uw vloer vanaf de onderzijde. Uw kruipkelder voelt koud en vochtig aan en zorgt ervoor dat uw vloer afkoelt waardoor de bovenzijde koud blijft. Uw verwarming hoger zetten helpt vaak niet, ja het wordt behaaglijker in huis maar uw voeten blijven koud en zo trekt de koude uw hele lijf in. Uw kinderen laat u niet op de vloer spelen. Naast kou komt ook vocht omhoog waardoor u problemen kunt krijgen met uw bovenvloer. Door uw kruipkelder te isoleren pakt u de oorzaken aan.

De bodem in uw kruipkelder is een open verbinding met de ondergrond. Het vocht in combinatie met andere gassen zoals radon. Radon is een radioactief gas dat van nature vrijkomt uit de bodem en bouwmaterialen. U wilt voorkomen dat deze gassen via uw kruipkelder in uw woning komen en uw gezin hieraan blootgesteld wordt. Door uw kruipkelder te isoleren en te ventileren nemen we voorzorgsmaatregelen die ervoor zorgen dat de concentraties zo laag mogelijk blijven. Voorkomen is niet mogelijk.

Kruipkelder isoleren

Uw wooncomfort neem toe met juiste kruipkelder isolatie. Ziet verschil in warmte verlies.

Zwammen en ongedierte in kruipkelder

Naast het vrijkomen van gassen heeft u vaak te maken met ongedierte en zwammen. Zoals poriënzwammen, huiszwammen, kelderzwemmen en andere soorten. Vaak worden de symptomen van ongedierte en zwammen bestreden maar niet de oorzaak. De oorzaak is uw vochtige kruipkelder (kruipruimte). Door te isoleren van uw kruipruimte, op een juiste wijze pakken we de oorzaak aan. Door uw kruipkelder grondig te inspecteren kunnen we de oorzaak achterhalen en in het isolatie pakket meenemen. Daarmee behoort een vochtige kruipkelder tot het verleden en zo ook de zwammen en ongedierte gevoed door vocht. Kruipkelder isoleren is aan te bevelen.

Welke kruipkelder isolatie kiezen

Er zijn vele soorten kruipkelder isolatie oplossingen. Als kruipruimte isolatiespecialist komen wij uw kruipruimte inspecteren. Wij voeren een camera kruipruimte inspectie uit. Deze inspectie is aanvullend op die van het blote oog en legt problemen bloot die niet direct zichtbaar zijn. Zo hebben wij een totaalbeeld van uw kruipruimte en de aanpak. Als we kijken naar de soorten isolatie voor uw kruipkelder dan zien we vaak PUR vloerisolatie, of vloerisolatie schelpen of parels terug komen. Alleen pakken deze niet beide onderdelen aan die nodig zijn voor een complete isolatie oplossing. Wij hebben vanuit BROA vloerisolatie gekozen voor TONZON vloerisolatie omdat deze tweeledig is in isolatie aanpak van uw kruipkelder. Lees meer over: TONZON vloerisolatie.

Waar moet uw kruipkelder aan voldoen

Uw kruipkelder moet toegankelijk zijn voor ons. Eventuele obstakels die op de grond liggen moeten verwijderd worden (denk aan stenen, bouwpuin en zelfs dakpannen). De kelder moet schoon zijn of wij zorgen hiervoor tijdens de aanpak. Zo zijn er nog een aantal factoren die van belang zijn waaraan uw kruipkelder moet voldoen zodat wij ons werk goed kunnen doen. Uw kruipkelder isoleren is ons vak als kruipkelder isolatie specialist. Om verrassingen achteraf te voorkomen willen wij graag een kruipkelder inspectie uitvoeren.

Wilt u een offerte voor het isoleren van uw kruipkelder?

Als u een kruipkelder isoleren offerte wilt ontvangen, neem dan gewoon contact op. Telefonisch of via de mail. Mocht u ons niet kunnen bereiken dan zijn wij waarschijnlijk bezig met het isoleren van een kruipkelder of inspectie. We nemen dan terug contact met u op. Als vloerisolatie bedrijf richten wij ons voornamelijk op Brabant, woont u hierbuiten is dat geen probleem. In de afgelopen jaren hebben we door heel Nederland vloerisolatie projecten naar tevredenheid van onze relaties uitgevoerd.