Koude voeten door een koude vloer

Na een lange dag hard werken zit u lekker met uw gezin op de bank televisie te kijken. Maar dan zet u uw voeten op de grond en trekt de kou via uw benen omhoog. Dat is toch hartstikke onaangenaam? Wat zou het toch lekker zijn als u gewoon op sokken of uw blote voeten door het huis kan lopen zonder rillingen over uw hele lichaam te ervaren. Klinkt dit probleem herkenbaar? Dan kan het isoleren van de vloer dit probleem verhelpen.

De aanstichters van koude voeten

De natuurkundige wet beschrijft dat warme lucht opstijgt en koude lucht omgekeerd zal dalen. Lucht is dus constant in beweging in een huis. De meest koude plek in een huis is dan ook de vloer. Als de vloer slecht geïsoleerd is zal de koude lucht van de ruimte daar naartoe trekken. Daarnaast is vocht in de kruipruimte ook een aanstichter van een koude vloer in de woonkamer. De koude tocht vanuit de kruipruimte kan daardoor omhoogtrekken. Vervolgens kan de condensvorming aan de onderkant van de vloer ook schimmel en nare geurtjes veroorzaken in het huis.

Het effect van koude voeten

Naast het feit dat het heel vervelend is om constant koude voeten te hebben in het huis, kan het ook een groot effect hebben op uw gezondheid. Kou is een stoorzender voor de balans in uw lichaam en heeft een grote invloed op het functioneren van de spieren. De kou die in uw voeten trekt geeft de hersenen een seintje dat de temperatuur niet goed is en daardoor ervaart u overal kou in uw lichaam. U kunt daardoor last krijgen van spieren die gaan tintelen of zelfs verkrampen. En dan te bedenken dat uw kinderen ook op deze koude vloer aan het spelen zijn. U wilt toch dat de kinderen op een aangename vloer hun gang kunnen gaan? En niet dat al die kleine spiertjes steeds gaan verkrampen door de kou? Tegelijkertijd kan de vochtige atmosfeer en schimmelvorming in de kruipruimte ook longproblemen veroorzaken. En dan kan het gauw gevaarlijk gaan worden.

  • Koude voeten door koude vloer, slechte vloerisolatie

Wat zijn uw klachten m.b.t. uw woning?

  • Een koude vloer
  • Koude lucht of koude trek die over de vloer trekt
  • Koude voeten
  • Vocht in uw kruipruimte
  • Een hoge energierekening

De oplossing

Een goede vloerisolatie zal de bovenstaande problemen voor u kunnen oplossen. Door middel van een goede vloerisolatie kan de warmte namelijk gelijkmatig verdeeld worden in uw huis. Op deze manier kan er dus minder warmte weglekken via de vloer. Bij een goede vloerisolatie wordt er ook op de zandbodem in de kruipruimte een isolerend materiaal aangebracht. Dit zal de vochtvorming in de kruipruimte gaan verhelpen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een TONZON vloerisolatie te nemen. De TONZON vloerisolatie specialisten plaatsen thermokussens aan de onderkant van de vloer én brengen tegelijkertijd ook een bodemafdekking aan. Dit zal zorgen voor meer wooncomfort en een aangenamer leefklimaat in uw huis. Daarbij is het ook nog eens duurzaam en energiebesparend. Want wanneer uw voeten weer lekker warm zijn hoeft u de thermostaat niet meer zo hoog te zetten in het huis. En dit bespaart natuurlijk overmatige stookkosten op langer termijn. Op deze manier zorgen de TONZON vloerisolatie specialisten ervoor dat uw voeten niet meer van de vloer hoeven.