Klimaatakkoord zorgt voor hogere gasrekening

Het kabinet presenteerde onlangs het klimaatakkoord waarmee een stap wordt gezet richting de klimaatdoelen van Parijs die de opwarming van de aarde tegen moet gaan. In 2030 moeten de broeikasgassen met 49 procent teruggedrongen zijn vergeleken met 1990. Een van de acties voor het kabinet is om het gas duurder te maken en de elektriciteit goedkoper. 

Energiebelasting

Hoe gaat het kabinet dat dan doen? De energiebelasting voor het gebruik van gas gaat stijgen met ongeveer 10 cent per m³. In de hoop dat bewoners minderen in het gebruik van energie of de keuze maken voor een zuinigere CV-ketel. Ook kan er gedacht worden aan isolatiemaatregelen om koude lucht niet in huis te laten of juist om warmte beter vast te houden. Hierbij spelen dakisolatie, spouwisolatie en vloerisolatie een grote rol. Hoe zit het met warmte die uitstraalt naar de kruipruimte?

Warmteverlies uit kruipruimte

De meeste woningen zijn in de loop van de jaren al goed geïsoleerd. De warmte blijft in huis door het isoleren van muren, daken en het gebruik van dubbelglas. Toch is er een plek in het huis die meer dan eens vergeten wordt. De Green Make Over liet onlangs in een video zien dat de kruipruimte een vergeten plek in het huis is en dat daar veel warmte verloren gaat. Goede vloerisolatie kan ervoor zorgen dat u 40% minder hoeft te stoken, doordat u de warmte in huis behoudt. Zo bent u zuiniger in energieverbruik en gaat u minder energiebelasting betalen.

  • Hoge energiekosten klimaatakkoord

Waar moet u op letten bij het isoleren van de kruipruimte?

Bij het isoleren van uw kruipruimte is het van belang dat u 3 stappen uit laat voeren:

  1. Het afdekken van de bodem van de kruipruimte
  2. Het tegengaan van warmteverlies door de vloer
  3. Het aanbrengen van ventilatie voor een goede luchtstroom

Wilt u weten of u warmte verliest via uw kruipruimte en/of vloer? Laat onze specialisten uw kruipruimte inspecteren. Zij geven goed advies over mogelijke problemen en wat belangrijk is bij de aanpak in uw situatie. Zelf werken wij met TONZON vloerisolatie en brengen daarbij tevens een correcte ventilatie aan.

TONZON vloerisolatie

Wij maken gebruik van TONZON vloerisolatie. Deze isolatievorm bevat twee onderdelen: thermoskussens en bodemfolie. De kussens zorgen ervoor dat de warmte niet kan verdwijnen via de vloer. De bodemfolie zorgt ervoor dat er geen vocht vanuit de bodem uw kruipruimte binnen kan komen.

Vragen? Neem contact met ons op!

Wilt u meer informatie over een lagere energierekening en een gezonder leefklimaat in uw huis door het gebruik van vloerisolatie? Neem dan contact op met onze specialisten.