Energielabel verbeteren? Denk ook aan vloerisolatie

Bij het verbeteren van het energielabel van de woning denken veel mensen aan muurisolatie, warmtepompen, ramen en kozijnen of zonnepanelen. De mogelijkheid van vloerisolatie blijft vaak onderbelicht, terwijl u daarmee zoveel winst kunt behalen. Hoe? Dat vertellen we in dit artikel.

Waarom is een energielabel belangrijk?

Tegenwoordig moet u bij de verkoop van uw woning een energielabel kunnen overhandigen. Dit label varieert van A++++ (super energiezuinig) tot G (niet energiezuinig). Het energielabel is mede bepalend voor de waarde van de woning. Valt uw woning in een lagere energieklasse, dan moet de nieuwe bewoner immers meer moeite doen om de woning energiezuinig te maken. Een gunstig energielabel verhoogd daarmee dus ook de waarde van uw woning en maakt uw woning aantrekkelijker voor nieuwe huiseigenaren.

Het aanvragen van een energielabel is niet gratis en alleen belangrijk wanneer u uw woning wilt verkopen.

Energielabel verbeteren.

Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat uw huis energiezuiniger wordt en dus een beter energielabel krijgt. Bijvoorbeeld door muren of het dak te isoleren, een warmtepomp of zonnepanelen te installeren of ramen en kozijnen te vervangen. Vloerisolatie of kruipruimte isolatie is een zeer effectieve, maar minder bekende manier om uw woning energiezuiniger te maken.

Het effect van vloerisolatie

Vloerisolatie helpt warmteverlies door de vloer te verminderen. Dit betekent dat de verwarming minder vaak hoeft te worden ingeschakeld om een comfortabele binnentemperatuur te behouden. Het resultaat? Een lager energieverbruik en hogere energie-efficiëntie en dus een gunstiger energielabel.

Bij BROA Vloerisolatie maken we exclusief gebruik van TONZON vloerisolatiekussens. Deze plaatsen we aan de bovenkant van de kruipruimte. De werking van deze kussens is te vergelijken met die van een thermosfles. Net als bij de wanden van een thermosfles, fungeren de kussens als warmte-isolatoren. De vloer warmt hierdoor sneller op en de warmte blijft beter behouden. TONZON isolatiekussens zijn gemaakt van 100% milieuvriendelijk materiaal. Ze hebben bovendien betere isolatieprestaties dan bijvoorbeeld glaswol, EPS of purschuim. Dit komt door de unieke isolatiemethode van de TONZON kussens.

  • Energielabel verbeteren met vloerisolatie

Subsidie voor vloerisolatie

Voorheen kon u alleen maar subsidie aanvragen voor twee energiebesparende maatregelen. In 2023 geldt dit ook voor één maatregel. Dat maakt verduurzamen van uw woning een stuk eenvoudiger.  Bij vloerisolatie geldt een subsidie van € 5,50 per vierkante meter. Toch mooi meegenomen.

Voorbereid op wisselende energiekosten

Gasprijzen schoten afgelopen winter door het dak en de energiekosten bezorgden vele van ons een stevige hoofdpijn. De situatie lijkt inmiddels weer wat meer gestabiliseerd. De één zegt dat het handig is om een vast energiecontract af te sluiten, de ander vindt van niet. De waarheid? Niemand weet precies hoe het de komende tijd gaat lopen met de energieprijzen. Daarom is het slim om het heft in eigen handen te nemen in plaats van te vertrouwen op de energiemarkt. Dat doet u door nu al energiebesparende maatregelen te nemen. Zo bent u er in ieder geval op voorbereid als de gasprijzen om wat voor reden dan ook weer ophoog schieten.

Het verbeteren van de isolatiewaarde van uw woning betaalt zich altijd uit. In de tijd dat het pand bewoont profiteert u van lagere energiekosten en meer wooncomfort. Wilt u verhuizen? Dan kan de isolatie voor een beter energielabel zorgen wat uw woning een stuk aantrekkelijker maakt op de huizenmarkt.

Isolatie uitbesteden aan een isolatiespecialist?

Het plaatsen van TONZON Vloerisolatie en bodemfolie is een klus waarvoor vakkennis en speciale apparatuur nodig is. Laat dit doen door uw isolatiespecialist: BROA Vloerisolatie. Onze kruipruimte isolatie- én ventilatiespecialisten uit de regio Uden, Oss, Den Bosch en Nijmegen vertellen u er graag meer over. Wilt u een beter energielabel realiseren voor uw woning? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag!

Vloerisolatie specialist

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen?

Kunnen wij iets voor u betekenen? Wilt u een kruipruimte inspectie laten uitvoeren of kunnen wij helpen bij het leggen/aanbrengen van bodemisolatie, vloerisolatie of kruipruimte ventilatie? Neem dan gerust contact met ons op en onze specialisten helpen u graag.