CO2 vermindering door vloerisolatie

Een goed geïsoleerd huis is in deze tijd eigenlijk vanzelfsprekend, denk bijvoorbeeld aan dubbel glas. Isolatie is beter voor het milieu, dat is onder andere een reden om isolatie verder toe te passen, zoals vloerisolatie. De kosten voor vloerisolatie zijn betaalbaar en u merkt direct het verschil in lagere maandelijkse kosten. Daarnaast zorgt vloerisolatie voor CO2 vermindering in de atmosfeer.

Verbeter de wereld, begin bij uzelf

Door het aanbrengen van vloerisolatie worden de stookkosten verlaagd en daarmee de uitstoot van CO2 in de atmosfeer verminderd. Dit is zowel voor u persoonlijk van belang, maar ook voor uw gemeente, Nederland, Europa en de rest van de wereld. De wereld verbeteren met CO2 vermindering en een beter milieu begint bij uzelf. Meer en meer mensen hebben al zonnepanelen op het dak van hun woning en maken gebruik van een warmtepomp, dit zijn behoorlijke investeringen t.o.v. vloerisolatie. Een goede aanpak in het isoleren van uw kruipruimte gaat nog verder.

Vloerisolatie goed voor het milieu

Op dit moment is klimaatverandering de grootste dreiging voor onze aarde. Klimaatverandering is het gevolg van de hoeveelheid CO2 uitstoot in de atmosfeer. Daarom is het belangrijk, als u de middelen en mogelijkheid heeft, hier een steentje aan bij te dragen door bijvoorbeeld over te gaan op vloerisolatie. Het verwarmen van een huis gebeurt grotendeels nog met aardgas. Voor elke verstookte kuub aardgas wordt 1,7 kilo CO2 de atmosfeer ingeblazen. Een goed geïsoleerde woning is ook geschikter om op een duurzame manier te verwarmen. In de strijd tegen klimaatverandering die we nu voeren, speelt isolatie dus een cruciale rol. Het zorgt direct voor energiebesparing. Het maakt de woning klaar om op een duurzamere manier te verwarmen.

Het isoleren van uw kruipruimte draagt ook bij aan uw interne woon milieu als we dat zo mogen zeggen. U heeft minder last van vocht in huis, nare luchtjes en wat dacht u van zilvervisjes, pissebedden of ander ongedierte. Uw vloer isoleren gaat verder dan het terugbrengen van de CO2 uitstoot.

  • CO2 vermindering door vloerisolatie

Voordelen isoleren kruipruimte

Vloerisolatie in de kruipruimte brengt veel voordelen met zich mee. Het heeft voordelen die direct zichtbaar en voelbaar zijn. Het is redelijk snel geplaatst en niet duur in verhouding tot andere punten van verduurzaming van uw woning. Wat dacht u van een warmere vloer als u ’s ochtends uw bed uitkomt? Geen radiatoren meer die vaak in de nacht stiekem stoken om de woning op temperatuur te houden. Vochtplekken die wegtrekken in huis. Ongedierte vermindert doordat vocht verdwijnt. Nare luchtjes behoren tot het verleden, mits er een goede kruipruimte ventilatie wordt aangebracht. Kortom vloerisolatie draagt bij aan een hoger wooncomfort. Deze voordelen zijn al merkbaar op een heel kort termijn, maar vloerisolatie heeft ook voordelen in de toekomst.

Waarde verhoging van uw huis

Met vloerisolatie gaat u de toekomst in. Vloerisolatie is goed voor het milieu, doordat het onder andere minder CO2 uitstoot en u minder vaak hoeft te stoken. Het houdt de warmte namelijk langer vast. Vanaf de eerste maand merkt u al dat u een stuk minder stookkosten heeft en na een paar jaar heeft u de plaatsingskosten van de isolatie er al uit. En tot slot niet geheel onbelangrijk verhoogd vloerisolatie de waarde van uw huis.

Laat u goed adviseren

Voor het isoleren van uw kruipruimte zijn drie onderdelen van groot belang.

  1. Voorkomen van vocht in kruipruimte
  2. Vast houden van warmte via uw vloer
  3. Een goede luchtstroom voor afvoer nare luchtjes en vocht

De situatie van uw kruipruimte is bepalend voor het soort vloerisolatie dat kan worden toegepast. Soms is het niet mogelijk om de meest ideale oplossing te kiezen, omdat uw kruipruimte het gewoonweg niet toelaat. Zorg er voor dat u goed geïnformeerd en geadviseerd wordt. Vaak komen wij purschuim tegen waarmee een kruipruimte is geïsoleerd. De bewoners hebben nog steeds last van vocht en nare luchtjes. Er is onvoldoende ventilatie en er is niets gedaan met de bodem van de kruipruimte. Daarbij komt dat pur schuim met HFK-gas gespoten wordt. Een sterk broeikasgas, zo sterk dat het niet goed gemaakt wordt met de CO2 besparing die u wilt nastreven door isolatie aan te brengen.

Subsidie vloerisolatie

De subsidieregeling is niet meer zoals vóór 2011, maar er gelden nog steeds landelijke subsidies die plaatsing van isolatie, zoals vloerisolatie, willen bevorderen. Subsidie ontvangen om je huis groener, duurzamer en milieuvriendelijker te maken heeft voordelen. Zo hoeft u uiteindelijk minder geld te investeren die u eventueel voor andere energiebesparende maatregelen in uw woning kunt gebruiken of voor andere leuke dingen natuurlijk. Ook wordt de terugverdientijd van uw investering korter. Dit betekent dat u een hoger rendement op uw investering gaat behalen.

Vloerisolatie laten leggen door een specialist

Wilt u bijdragen aan een beter milieu en daarbij uw eigen wooncomfort verhogen, lagere stookkosten, een hogere waarde van uw huis en continu een warme vloer? Wij werken met TONZON vloerisolatie, hiermee leggen wij vakkundig uw vloerisolatie. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Wij beantwoorden graag uw vragen of komen langs voor een inspectie! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl