Vloerisolatie subsidie

We zien steeds meer dat subsidieregelingen voor vloerisolatie en woningisolatie verdwijnen. Wij vinden dat niet alleen ontzettend jammer, maar ook zonde! Want hoewel gemeenten graag vooruitgang zien in het besparen van energie, kiezen ze er toch vaak voor om de subsidieregelingen stop te zetten. Terwijl een goede vloer- en woningisolatie juist duurzaam en energiebesparend werken.

Sommige gemeenten verlenen wel nog subsidie. Benieuwd of uw gemeente daar bijhoort? Kijk dan eens op de energiesubsidiewijzer.

Omdat wij graag bij willen dragen aan een gezonde en zuinige leefomgeving voor iedereen, zijn wij op zoek gegaan naar andere manieren. Zo kwamen we erachter dat het Nationaal Energiespaarfonds de mogelijkheid biedt om een lening af te sluiten tegen een aantrekkelijke rente. Een prachtig initiatief van:

Er is dan echter wel een (vereiste) verklaring nodig van de installateur. Daarom zal Broa Vloerisolatie direct, op uw verzoek, een verklaring opstellen en die u per e-mail toesturen.

subsidie-vloerisolatie-nationaal-energiebespaarfonds

Vloerisolatie subsidie

Rendement: bespaar elk jaar bijna €140,- 

Om een helder beeld voor u te vormen over hoe de investering nu precies werkt hebben we een eenvoudige rekensom voor u opgesteld. Stelt u het volgende eens voor:

Sparen tegen een door de meeste banken gehanteerde rente van 0,05% met een tegoed van € 1.750,00 zal het volgende rendement laten zien:

De renteberekening door de bank is als volgt: € 1.750*(365*(0,05%/365)) = € 0,875 per jaar. Het voortschrijdend rendement over 10 jaar is dan minder dan € 10,00

Maar stel dat het isoleren van uw vloer € 1.750,00 bedraagt. Naast het verbeteren van uw comfort bespaart u ook op de energiekosten:

Als de gemiddelde gasprijs € 0,62 p/m3 is, met een gemiddeld gasverbruik van 1.500 m3 per jaar. Wanneer we een voorzichtige besparing aannemen van 15% bespaart u jaarlijks € 139,50.

Meer informatie?

Bent u benieuwd of uw gemeente wel of geen vloerisolatie subsidie geeft? Maar komt u er zelf niet helemaal uit? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder!

Aanvraagformulier Energiebespaarlening