Vloerisolatie onder een betonnen vloer

Er zijn veel verschillende soorten vloeren, van hout tot pvc en van beton tot tegels. Iedere vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen als het gaat om isolatie. Vaak krijgen onze specialisten de vraag of een betonnen ribbenvloer ook geïsoleerd kan worden. Natuurlijk kan dat! Wij hebben alle voor- en nadelen op een rijtje gezet, lees snel verder!

Voor- en nadelen:

Het grote voordeel van een betonnen ribbenvloer is dat deze vloer al beschikt over een redelijk goede thermische isolatie. Dit betekent dat een betonnen vloer zelf al het merendeel van de koude lucht tegen kan houden. Een betonnen vloer voelt doorgaans minder koud aan en zorgt ervoor dat de verwarming niet op volle toeren hoeft te draaien. Dat betekent lagere energiekosten, een betonnen vloer is daarom erg gunstig voor uw portemonnee!

Het grote nadeel van een betonnen ribbenvloer is dat deze vloer niet opgewassen is tegen vocht. De kleine poreuze openingen in het beton zorgen ervoor dat grondwater wordt opgezogen en vocht vrij spel krijgt om uw woning te betreden. Zo zorgt een betonnen vloer niet alleen voor een vochtigere vloer, maar naar verloop van tijd zullen ook uw muren vochtschade oplopen. Vochtschade binnen uw woning resulteert in vervelende geuren, schimmels, loslatend behang en het afbrokkelen van metselwerk. Kortom, vocht kan een vervelende indringer in uw woning zijn!

Betonvloer