Kruipruimte isolatiespecialist

Kruipruimte isolatie is vaak een ondergeschoven onderdeel in het isoleren van uw huis. Het verlies van warmte, warme lucht stijgt op, gaat verloren door muren en het dak. Deze elementen van uw huis staan in direct contact met de buitenlucht en onttrekken op deze wijze warmte als er geen goede isolatie aanwezig is. Het gaat niet alleen om de isolatie maar zeker ook om een juiste ventilatie. Een goede combinatie van isolatie en ventilatie zorgt voor een optimaal woongenot. Vraag een kruipruimte isolatiespecialist.

Vloerisolatie van uw kruipruimte is niet iets waar u wellicht direct bij stilstaat. De besparing die vloerisolatie met zich meebrengt maakt dat u de investering terugverdiend. Buiten het extra woongenot van warme voeten in plaats van koude voeten door optrekkend vocht. Meestal is vloerisolatie van uw kruipruimte goed aan te brengen. Vaak zetten we bij koude voeten de verwarming hoger, daarmee lost u het probleem niet op van koude voeten en dus woongenot.
Hoe zit het met vloerisolatie in mijn huis?
Dit ligt een beetje aan het bouwjaar van uw huis, over het algemeen zijn huizen gebouwd na 1980 voorzien van een vorm van vloerisolatie. Dus als uw huis ouder is dan 1980 dan is er vaak geen isolatie aangebracht in, op of onder de vloer. Wij van BROA vloerisolatie richten ons als kruipruimte isolatiespecialist en specifiek op het isoleren van kruipruimtes. Heeft u een huis met een kruipruimte en u wilt advies over TONZON vloerisolatie, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe isoleer ik mijn kruipruimte?

Kruipruimte isolatie doe je één keer, doe het dan ook goed. Er zijn vele technieken in het isoleren van vloeren, dit wordt vaak verwart met kruipruimte isolatie. Of aan de bovenzijde of onderzijde wordt een laag isolatie materiaal aangebracht. De vraag is of dit het rendement en woongenot oplevert dat u wilt bereiken. In een kruipruimte kan vocht zich ophopen en radon. Dit vocht kruipt op en zo krijgt u een koude vloer of zelfs optrekkend vocht via de muren. Ook kan radon zich ophopen, dit gebeurd vooral als er geen ventilatie aanwezig is.

Wat is radon? en radonremming?
Radon is een radioactief gas, bouwmaterialen ademen als het ware dit gas uit. Doordat er geen goede ventilatie is hoopt radon zich op en kan ook via de vloer uw woning in komen. Door het toepassen van een goede ventilatie en isolatie van uw kruipruimte wordt dit grotendeels tegen gegaan. Volledige afsluiting is alleen haalbaar in nieuwbouwsituaties zo is gebleken. Door het toepassen van de bodemfolie van TONZON is radonremming zeer goed mogelijk.

De isolatie van uw kruipruimte is een secure klus en vraagt om goed materiaal en een isolatiespecialist die thuis is in kruipruimte isolaties. Wij van BROA vloerisolatie zijn zo’n specialist en werken met TONZON bodemfolie en TONZON thermoskussens. Er is veel informatie te vinden over TONZON waarbij het grote verschil wordt aangetoond ten opzichte van andere isolatie. Belangrijk is uw situatie, iedere kruipruimte is anders. Als specialist in het isoleren van kruipruimtes hebben wij voor TONZON vloerisolatie gekozen en onze relaties bevestigen dit keer op keer. Het rendement, het woongenot en meer maken dat uw woongenot toeneemt.

Belangrijk is dat er toegang is tot uw kruipruimte om op basis van inspectie u een goed advies te geven. Wij geven een gratis advies. Als wij vervolgens de kruipruimte van uw woning mogen isoleren is dat fantastisch. Als wij u hebben kunnen helpen met een advies en aandachtspunten tot een andere oplossing vinden wij dat enerzijds jammer en anderzijds goed. Wij willen dat het u goed gaat en als wij daarin kunnen helpen omdat u het ons vraagt dan is dat mooi.

Waar moet ik op letten bij isolatie van een kruipruimte?

Als wij u een advies mogen geven op voorhand, waar u op moeten letten bij het isoleren van een kruipruimte. Vraag altijd of een vloerisolatie of kruipruimte isolatie specialist ter plaatse komt. Dit voorkomt vaak verrassingen achteraf. Een kruipruimte isolatie specialist let op o.a;

 • of er vochtplekken zijn
 • is de kruipruimte nat?
 • is er schimmelvorming of zwammen?
 • zijn er kieren of koudbruggen
 • is er ventilatie aanwezig?
 • hoe zit het met toegankelijkheid
 • zijn er gebreken aan de constructie

Al deze aspecten en meer maken dat een vloerisolatie specialist u goed en gedegen advies kan geven. Het kan ook voorkomen dat vanwege bepaalde aspecten eerst het één moet gebeuren alvorens we de kruipruimte goed kunnen isoleren. Denk aan bijvoorbeeld ventilatie, het is van belang dat ook een goede ventilatie nodig is. Mocht u hier meer over willen weten, vraag het ons. Wij geven u een vrijblijvend advies.

Voordelen kruipruimte isolatie nog even op een rijtje

  • Geen koude vloer meer
  • Geen last van optrekkend vocht
  • Voorkomen van warmte verlies
  • Een behaaglijk en comfortabel gevoel in huis
  • Energie besparend
  • Koel in de zomer
  • Een gezonder leefklimaat

Overdenkt u om de kruipruimte van uw woning te isoleren en te ventileren. Vraag dan bij een kruipruimte isolatiespecialist een gratis advies gesprek aan. Wij vinden dit niet meer dan normaal.

Vraag dé kruipruimte isolatiespecialist